A bennmaradás a tét – a Pénzügyőrrel csatázik a Csaba

2024. április 23. 15:07 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK a Pénzügyőr SE együttesével mérkőzik meg a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 13. helyéért és ezzel együtt a bennmaradásért. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első mérkőzését szerdán rendezik az evangélikus sportcsarnokban.

Hajdu Mártonék a 11. helyen végeztek az alapszakaszban, azonban az alsóházi rájátszás első körében 2–1 arányban alulmaradt a sereghajtó pozícióból induló Százhalombattával szemben. A Pest vármegyei rivális a 9. helyért harcolhat tovább, míg a csabaiaknak maradt a küzdelem a bennmaradásért. Az ellenfél az a Pénzügyőr lesz, amely az egri Eszterházy SC-vel szemben bizonyult gyengébbnek, szintén egy három mérkőzésig tartó párharcban.

– A védekezésünkre kell koncentrálnunk, főleg az egy-egy elleni szituációkban. A Pénzügyőr erős fizikumú csapat, sok ütközéssel kell kosárlabdáznunk, ebben az esetben a támadásunk is rendben lesz. Motivált a csapatunk, szeretnénk győzelemmel kezdeni a párharcot – fogalmazott Vuk Pavlovic vezetőedző.

A két együttes kétszer találkozott az alapszakaszban, mindkét alkalommal a Békéscsaba diadalmaskodott, hazai pályán 84–76-ra, idegenben pedig 68–62-re. A kiesés elkerüléséért vívott párharc első mérkőzése szerdán 19.30-tól kezdődik az evangélikus sportcsarnokban, a második találkozót szombaton 19 órától rendezik a fővárosban. Amennyiben két összecsapás után döntetlen az állás, az utolsó, harmadik mérkőzést ismét Békéscsabán játsszák május 1-jén 18.30-tól.

 

KOSÁRLABDA NB I/B, ZÖLD CSOPORT
RÁJÁTSZÁS, A 13. HELYÉRT

1. mérkőzés:
április 24. szerda 19.30 (BES) Békéscsabai KK–Pénzügyőr SE

2. mérkőzés:
április 27. péntek 19.00 (Budapest, Camugo Sportlab) Pénzügyőr SE–Békéscsabai KK

3. mérkőzés (ha szükséges):
május 1. szerda 18.30 (BES) Békéscsabai KK–Pénzügyőr SE

 

További programok »

FEL