Kosárlabda: Új edzővel győzte le a Békéscsaba a második helyezettet

2023. november 11. 21:15 | Hidvégi Dávid

Hazai pályán folytatta szereplését a Békéscsabai Kosárlabda Klub az NB I/B Zöld csoportjának 8. fordulójában. A 11. helyen álló viharsarkiak ellenfele a második pozíciót elfoglaló SMAFC 1860 Soproni Egyetem volt szombat este a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

BÉKÉSCSABAI KK–SMAFC 1860 SOPRONI EGYETEM 95–79 (29–15,25–25,17–22,24–17)
NB I/B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Sallai, Drenyovszki, Dr. Szűcs.
BÉKÉSCSABA: Vágvölgyi 7/3, Balog G. 12/6, Kurtucz 9/3, Varga Á. 8/3, Fábián 12. Csere: Kovács J. 11/9, Varga Z. 5/3, Solevic 11/9, Vodila 6, Cvijin 4, Hajdu 10, Scherber. Vezetőedző: Vuk Pavlovic
SOPRON: Rátvay 19/6, Soós 11/3, Kovács B. 13, Bakk 12/6, Böhm 5/3. Csere: Keller 6, Mándity 4, Kalincsák, Gottlieb 2, Hipságh 7/3. Vezetőedző: Farkas Dávid.

A Békéscsaba kispadján a szerdai Vásárhelyi Kosársuli ellen Hepp Kupában elszenvedett 83-75-ös vereséget követően változás történt. Lackó Róbert vezetőedző távozott a csapattól, a klub későbbiekre ígért részletes tájékoztatót. A helyére éppen a Kosársuli addigi edzője, Vuk Pavlovic ült le, aki a szerdai mérkőzés után mondott le Hódmezővásárhelyen. Munkáját Gura Norbert játékosedző segíti.

 

(Fotó: behir.hu)

 

A mérkőzés első pontjait a fehér mezes Békéscsabai KK szerezte Vágvölgyi Ákos sikeres három pontosával. A hazai együttes nagy lendületet vett, öt perc után már 16-5 volt az állás. A játékrész Varga Zalán két pontosával zárult. A Csaba kihasználta, hogy az ellenfeléből több meghatározó játékos is hiányzott, így több fiatal is a kerettel tartott. A negyed végén 29–15-s csabai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidő Kovács József triplájával indult, amire Mándity Bálint gyorsan válaszolt egy két pontossal (32-17). A Békéscsaba nem állt le, négy perc eltelte után már 40-21-re vezetett. Pavlovic 44-30-nál időt kért, majd ezt követően Fábián Szabolcs és Vágvölgyi is pontokat szerzett (48-30). A hazaiak lendülete nem tört meg, 14 pontos előnnyel 54-40-es állással mentek a nagy szünetre a csapatok, ugyanakkor ez a tíz perc 25-25-ös döntetlennel ért véget.

A nagyszünet után egyértelműen a Sopron kezdte jobban a harmadik negyedet, a Csaba csupán egy három pontost tudott szerezni Varga Zalán révén, négy perc után felzárkózott kilenc pontra (58-49). A szoros küzdelem a játékrész végéig tartott, bár a negyedet a Sopron 22-17-re nyerte, a Békéscsaba még mindig magabiztosan, 71-62-re vezetett.

Az utolsó játékrész Cvijin Patrik két pontjával indult. A csabai közönség hangulata csak fokozódott, amikor Cvijin gyönyörű cselsorozat után Vodila Bencéhez passzolt, aki sikeres dobásávalnövelte csapata előnyét (79-64). Kovács három perccel a vége előtt kulcsfontosságú triplát jegyzett, majd egy újabb három pontossal szinte el is dőlt a mérkőzés sorsa (92-74). Vuk Pavlovic csapata innen már nem adta ki a győzelmet a kezei közül és 95-79-re nyert a bajnokság második helyezettje ellen.

A Békéscsaba feljött a tabella 10. helyére, legközelebb pedig az Atomerőmű SE U23-as csapatával játszik hazai pályán, november 19-én vasárnap 17 órától az Evangélikus Sportcsarnokban.

 

Így látták az edzők

 

Vuk Pavlovic: Két edzésünk volt a mai mérkőzésig, így sokat még nem lehetett változtatni. Gratulálok a csapatomnak, óriásit küzdöttünk és nagyon jó csapatmunkát mutattunk be. Attól függetlenül, hogy a Sopron nem teljes kerettel jött hozzánk, nagyon jó taktikával rendelkeznek, a hiányzóik ellenére is nagyon jó csapatot alkotnak. Úgy gondolom, hogy ez nem vesz el a mi érdemeinkből. Kértem a csapattól, hogy adjunk bele mindent, játszunk koncentráltan, és ez abszolút az ő érdemük, hogy ezt végig tudtuk vinni. Szeretnék üzenni a közönségünknek, nagyon jó hangulatot teremtettek, ők voltak a hatodik emberek. A nehéz periódusokban, a 2. negyed végén, a 3. negyed elején mikor kicsit akadozott a játék, átlendítettek minket a nehézségeken.

Farkas Dávid: Először is gratulálok a hazai csapatnak, teljesen megérdemelten nyertek. Erősen tartalékosan érkeztünk a mai mérkőzésre, az okokról nem szeretnék beszélni, ezt házon belül szeretnénk megtartani. A problémáink nem kicsik, azt gondolom nem ez az út, amin haladnunk kell, ha ezen nem tudunk változtatni, akkor óriási bajban leszünk az egész szezont illetően.

 

Galéria

További programok »

Sport

MEVZA-kupa: A bronzéremért játszanak vasárnap a csabaiak

A csabaiak fiatal csapattal vágtak neki a MEVZA-kupa maribori négyes döntőjének. Március 2-án az elődöntőben – akárcsak tavaly – a horvát Mladost Zagreb fogadta a viharsarkiakat. Ezúttal viszont nem oda-visszavágós párharcban lehetett kivívni a fináléba jutást, hanem egyetlen mérkőzésen.
18:15
FEL