Újabb csapatarany a vívólányoktól

2016. február 2. 09:18 | behir.hu

A junior siker után a kadet korosztályban is békéscsabai aranyérem született a hétvégi vívó országos bajnokságon, a leány párbajtőr csapatok versenyében. A Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta összetételű négyes megérdemelten szerezte meg az első helyet.

Galli Zsolt tanítványai tulajdonképpen a mezőny legesélyesebbjeként várták csapatban a kadet országos párbajtőr bajnokságot. Kezdésként a veresegyházi csapat elleni 45:36-ra nyertek az Alföld Vívó Akadémia tehetségei. Az elődöntőben a Diósgyőrt legyőző Vasas kettes csapatát kellett legyőzni, az együttes pedig nem is fékezett, simán, 45:20-ra győzött. A döntőben a BVSC-vel szemben kellett megtenni az utolsó lépést. A fővárosiak igazán nem tudták megszorongatni a csabai lányokat, akik 45:33 arányban diadalmaskodtak.

A csabai fiúk a Fless ellen győzelemmel nyitottak. A legjobb nyolc között aztán a BVSC nyert a csabai fiúk ellen, akik az 5–8. helyért a Honvédtől is vereséget szenvedtek. A 7. helyet azonban az MTK kettes csapatával szemben sikerült begyűjteni.

Egyéniben Keszthelyi Zorka és Csiaki Dorottya korán elbúcsúzott, Petri Renáta ezúttal a 16 közé sem jutott be. A csabaiakat Dékány Kinga és Kazár Dóra képviselte a legtovább. A legjobb nyolcban előbbi Kolczonayval szemben esett ki, utóbbi pedig a BVSC-s Borsodytól szenvedett vereséget. A fiúknál Mecskó Máté, Keszthelyi Zsombor és Abu Jubere Arkan számára is a legjobb 32 volt a végállomás.

 

FEL