Újabb családi napot szerveztek a civilek

2018. szeptember 8. 16:51 | Szendi Rita

Harmadik alkalommal rendezett családi napot a Civil Szervezetek Szövetsége. Immár hagyománnyá vált, hogy egy-egy lovas egyesület ad otthont a közösségépítő rendezvénynek, ez alkalommal egy mezőberényi tanyára esett a választás.

 

 

Kézműveskedés, lovaglási és lovaskocsikázási lehetőségek várták azokat, akik ellátogattak a Nyeregben Alapítvány lovastanyájára, szombaton.

–  Mivel gyerekek is érkeznek, így kézműves foglalkozást is szerveztünk Osán Ágnes keramikus mesterrel, akivel edényeket is lehet készíteni. Élőzenével is vártuk az érdeklődőket, úgyhogy táncolni is lehet. Van egy babaházunk is, ahol a gyermekek játszani is tudnak – mondta el a Nyeregben Alapítvány szakmai vezetője, Madarászné Bereczki Zsuzsanna.

Jelenleg körülbelül száz tagja van a Civil Szervezetek Szövetségének. A szervező elmondta: az a céljuk, hogy minél több programot szervezzenek, így a tagok megismerkedhetnek egymással, ezáltal közösségépítő szerepe is van.

– Általában a vezetők találkoznak a taggyűléseken és a szakmai rendezvényeken. Most a vezetők mellett az egyesületek tagjai is itt vannak, így meg tudják ismerni egymást. Annak idején a szervezet ezt is tűzte ki célul – tájékoztatott a szövetség elnöke, Gólya Pál.

A civileket a bográcsban főtt babgulyással vendégelték meg a szervezők.

 

FEL