Újabb békési siker – Mezeiék Veszprémben is nyertek

2024. február 8. 12:24 | Kovács Dávid

Az Optimum Solar-Békési FKC hat góllal győzött a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es csapatának otthonában a férfi kézilabda NB I/B 17. fordulójának szerda esti mérkőzésén.

A Békés a 2024-es nyitányon egy utolsó másodperces Horváth László-góllal nyert a Rákosmente ellen, így jól kezdte az évet, majd rögtön egy hétközi találkozóval folytatta a bajnokságot.

Váltott vezetéssel indult a mérkőzés, de Haszilló Gergő révén a 16. percben a vendégek jártak előrébb először két góllal (6–8). A házigazda időt kért, majd egyenlített, azonban Padla József együttese támadásban jól teljesített és kétgólos előnyt harcolt ki a félidőre (15–17).

A Veszprém a térfélcsere után nyolc percig nem lőtt gólt, így ötre duzzadt a különbség (15–20). A Békés Horváth László irányításával tovább növelte az előnyt, így a hajrára eldőlt a két pont sorsa, az 55. percben volt a legnagyobb távolság a csapatok között (20–28). Nem esett össze a hazai csapat és az utolsó percekben kozmetikázott az eredményen.

Padla József csapata 30–24-re diadalmaskodott és az már biztos, hogy a forduló végén is a 3. helyen áll majd a tabellán. A csapat legközelebb február 17-én lép majd pályára, amikor az OTP Bank-Pick Szeged U21-es gárdája érkezik Békésre.

 

További programok »

FEL