Három vereség után újra nyert a Békés

2024. április 7. 09:24 | Kovács Dávid

Az Optimum Solar-Békési FKC 27–24-re győzött a KK Ajka ellen a férfi kézilabda NB I/B 24. fordulójában.

Padla József együttese a Vecsés, a Győr és a Veszprém U21-es gárdája ellen sem szerzett pontot, így mindenképp javításra készült a szombati összecsapáson. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Mezei Richárd találata után volt először kettő a különbség (6–4). A Veszprém vármegyeiek tudtak reagálni és visszavették az irányítást, de a játékrész utolsó gólját Mezei szerezte, így a szünetben hazai vezetést mutatott az eredményjelző (12–11).

A házigazda kiválóan nyitotta a második félidőt és egy 5–0-s sorozatot produkálva meglépett ellenfelétől (17–12). Nem lassított a Békés, a 46. percben Fedor Bence gólját követően már hét volt a csapatok között (22–15). A hazai siker a hajrában sem forgott veszélyben, az Ajka csak kozmetikázni tudott az eredményen.

A Békés a tizenkét találatig jutó Mezei Richárd vezetésével 27–24-re nyert és a tabellán három pontra növelte előnyét legyőzött ellenfelével szemben. Az együttes legközelebb az utolsó előtti helyen álló Kecskemét otthonában vendégszerepel.

További programok »

FEL