Harmadik tavaszi meccsét is megnyerte a Békés

2024. február 18. 09:43 | Kovács Dávid

Az Optimum Solar-Békési FKC hazai pályán nyolc góllal győzött az OTP Bank-Pick Szeged U21-es csapata ellen a férfi kézilabda NB I/B 18. fordulójában, szombat este.

Egy órával később kezdődött mérkőzés, miután a játékvezetők csak késve érkeztek meg a találkozó helyszínére meghibásodott járművük miatt. Padla József együttese kiválóan kezdte az összecsapást, az 5. percben Horváth László gólja után már három volt a hazai előny (3–0). A szegediek lassan érkeztek meg a találkozóba, mesterük, Szabó Levente viszonylag gyorsan időt is kért (7–2). A vendégek ugyan többször is felzárkóztak három találatra, de a Békés támadásban termelte a gólokat, a riválisnak nem volt ellenszere, így a szünetre már hat volt a különbség (20–14).

A fordulás után is Haszilló Gergőék irányították a mérkőzést, a 42. percben ismét a csongrádi csapat edzője rendelte magához játékosait (29–22). A folytatásban sem forgott veszélyben a békési siker, a hajrában csak a differencia volt a kérdés. Padla József csapata a tízgólos Mezei Richárd vezetésével magabiztosan, 37–29-re diadalmaskodott és tavasszal továbbra is 100 százalékos.

A Békés őrzi harmadik helyét a táblázaton és legközelebb, február 24-én a középmezőnyhöz tartozó DEAC otthonában lép pályára.

 

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL