Hazai pályán nyert rangadót a Békési FKC

2024. március 4. 15:11 | behir.hu

Izgalmas végjátékban nyert rangadót a férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő Optimum Solar-Békési FKC, amely a 20. forduló szombat esti találkozóján a feljutásra is esélyesnek tartott Szigetszentmiklóst győzte le egyetlen találattal. A BFKC ezzel a sikerrel a 3. helyre jött fel a tabellán, két ponttal megelőzve az üldöző hármasát.

OPTIMUM-SOLAR FKC–SZIGETSZENTMIKLÓSI KSK 22–21 (10–8)
NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán.
Békés: TAKÁCS – BALOGH B. 2, HASZILLÓ 2, Laufer 2, ÁRPÁSI 3, Mezei 6 (3), Fedor 1. Csere: Vígh (kapus), Dávid, Kepess, Novák Zs., HORVÁTH L. 6, Kovács Sz., Novák E., Sütő, Szabó Zs. Vezetőedző: Padla József.
A Szigetszentmiklós legjobb góldobói: Turák 4, Gábori 4, Spacsek 3, Nagy Sz. 3, Parzer 3.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/1.

A felek remek védekezéssel kezdtek, a házigazdák az első tíz percben 5–3-as vezetést tudtak kicsikarni Mezei Richárd és Árpási Patrik duplájával, illetve a kapus, Takács Szabolcs hathatós közreműködésével – írja a békési klub beszámolója. A hazai gárdának azonban el is fogyott a tudománya támadásban: bő nyolc percen át nem tudták bevenni a szigetiek kapuját, így csak Takács bravúrjainak köszönhették, hogy az ellenfél minimális különbséggel fordított (5–6). Padla József játékmegszakítással igyekezett átlendíteni övéit a támadójátékban jelentkező holtponton. Megtette ezt kollégája is, mivel a vendégek sem igazán boldogultak a békési kapu előtt, ezt eg tízperces gólínség jelzett. A békésiek a félidő utolsó öt percére összekapták magukat és a parádés védőmunka hatására kétgólos előnyt szereztek a szünetre.

A második játékrészt zsinórban három hazai gól nyitotta, ennek okán a látogatók már a 36. percben időkérésre kényszerültek (13–8). Az ekkor már támadásban is eredményes hazaiakat ezzel sem tudták kizökkenteni, a félidő közepéig állandósult a négy-öt gólnyi távolság a csapatok között. A vendégeknek volt egy jobb periódusuk, amikor közelebb tudtak kerülni, de azután visszaállt a korábbi különbség. Laufer Gábor találatával még az 53. percben is 21–16 volt az állás, amikor a látogatók Turák Félix pontos lövéseivel elkezdték izgalmassá tenni a találkozót. Jött is a hazai időkérés 21–19-es állásnál, de ezzel sem tudták megtörni a vendégek lendületét. Ismét a mezőny legjobbjának bizonyuló Takács Szabolcs segítette ki társait, aki 22–21-es állásnál kétszer is meggátolta a Szigetszentmiklós egyenlítési kísérletét.

– Igazi négypontos rangadót sikerült megnyernünk. Mindkét oldalon kiemelkedően teljesítettek a kapusok és a védekezés dominált. Nagy taktikai csata folyt, időnként görcsös játékkal. Gratulálok a csapatnak, köszönjük a közönségünk biztatását. – nyilatkozta a győztes mérkőzést követően Padla József, a békésiek vezetőedzője.

A Békési FKC 28 ponttal a 3. helyen áll a tabellán az egyaránt 26 egységgel rendelkező Szigetszentmiklós, Mezőkövesd és OTP Bank-Pick Szeged U21 előtt. A vármegye legmagasabban jegyzett férfi együttese legközelebb a középmezőnyben elhelyezkedő Vecsés otthonába látogat majd.

További programok »

FEL