Szigetszentmiklóson veszítették el a veretlenségüket a békési kézisek

2023. október 1. 09:37 | Kovács Dávid

Az Optimum Solar-Békési FKC 33-25-re kikapott a Szigetszentmiklósi KSK otthonában a férfi kézilabda NB I/B 5. fordulójában.

 

Szigetszentmiklósi KSK–Optimum Solar-Békési FKC 33–25 (16–13)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert.
Békés: Takács – Kepess 4, Horváth L. 6, Haszilló 3, Árpási 1, Mezei 4 (1), Fedor 1. Csere: Borbély (kapus), Dávid 2, Varsandán 2, Laufer, Kovács Sz. 2, Novák Zs., Novák E., Sütő. Vezetőedző: Padla József.

A Szigetszentmiklós legjobb góldobói: Nagy Sz. 7, Janei 5 (1).

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

Jobban kezdte az összecsapást a bajnokságban négy mérkőzés alatt hét pontot gyűjtő Békés, a 6. percben Mezei Richárd gólja után már három góllal vezetett (3-6). Gyorsan egyenlített a házigazda, sőt, a 18. percben már három góllal jobban állt ellenfelénél (12-9). A Szigetszentmiklós a félidő hajrában megtartotta ezt a különbséget, így előnnyel zárta az első harminc percet (16-13).

A térfélcserét követően sokáig nem változott a differencia, majd ismét a hazai csapat tudott elmozdulni a kritikus állásról, a 47. percben Jenei Bálint találata után már hat találat volt a csapatok között (26-20). A vendégeknek innen már nem volt visszaút, ráadásul még a tízgólos vereség lehetősége is felmerült, de az utolsó gólt végül Kepess János szerezte (33-25).

A Szigetszentmiklós a hétszer betaláló Nagy Szabolcs vezérletével megszerezte a harmadik győzelmét és feljött a 6. helyre a tabellán. A békési együttesben Horváth László volt a legeredményesebb hat találattal, azonban a csapat így sem kerülhette el első idei vereségét és jelenleg a 3. helyen áll. Padla József csapata legközelebb október 6-án lép pályára, amikor a Vecsést fogadja hazai pályán.

 

 

További programok »

FEL