Kézilabda: Hatgólos békési siker a Kecskemét ellen

2022. október 30. 10:17 | Kovács Dávid

Magabiztos győzelmet aratott az Optimum Solar-Békési FKC a tavaly még élvonalban szereplő Kecskemét ellen a férfi NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 8. fordulójában. Padla József együttese jó egyéni teljesítményekkel, végig vezetve tartotta otthon a két pontot.

OPTIMUM SOLAR-BÉKÉSI FKC–KECSKEMÉTI TE 34–28 (16–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Bócz László, Weidemann Viktor.
BÉKÉS: TAKÁCS – Hrabák 5, HORVÁTH L. 6, Varsandán 2, Dávid 3, Mezei 2 (2), FEDOR 6. Csere: Kiss O. (kapus), Szász 4, LAUFER 6, Haszilló, KOVÁCS R., Novák, Kovács Sz., Rusznák, Balogh B. Vezetőedző: Padla József.
A Kecskemét legjobb góldobói: Horváth A. 10 (1), Forgács 4, Horváth B. 3.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/1.

Mezei Richárd sikeres büntetője adta meg a meccs alaphangját a békésiek számára, akik a lendületes kezdés hatására az 5. percre négygólos vezetésre tettek szert – írja a békési klub beszémolója. Szépen lassan ébredeztek a vendégek is, akik Horváth Bálint találataival kettőre közelítettek, a folytatásban pedig állandósult a csapatok közötti két-háromgólos különbség (20. p.: 10–8). Ekkor egy hármas szériával addig nem tapasztalt előnyt szerzett a Békés, de ez sem tartott sokáig, mert a jól küzdő kecskemétiek visszaállították a korábbi rendet.

Ez a távolság a második félidő elején is megmaradt (36. p.: 19–17), ám azután Takács Szabolcs védései jóvoltából, egy 5-0-s sorozattal tekintélyes fórt építettek ki a házigazdák. A vendégek sehogyan sem találták a békésiek védekezésének ellenszerét, így a 49. percre gyakorlatilag el is dőlt a találkozó kimenetele (28–19). A félidő utolsó harmadában Horváth Andor egyszemélyes hadseregként küzdött támadásban a látogatóknál, de a gólerős játéka is csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő.

A Békés végül 34-28-ra nyert és feljött a tabella 6. helyére.

– Összefogott, egységes kézilabdát játszottunk a kellemetlen stílusú Kecskemét ellen. A mérkőzés hajrájára jól jött a tekintélyes előnyt, így a rövidzárlatunk ellenére is magabiztos győzelmet arattunk. – nyilatkozta Padla József vezetőedző.

Az együttes november 4-én a középmezőnyben helyet foglaló Tatai AC otthonában lép pályára.

 

További programok »

FEL