Kézilabda: Küzdelmes meccsen egy békési pont a DEAC ellen

2023. február 19. 10:44 | behir.hu

Továbbra is őrzi tavaszi veretlenségét az Optimum Solar-Békési FKC kézilabdacsapata, amely az NB I B-s férfi bajnokság 18. fordulójában megosztozott a pontokon a DEAC együttesével. Padla József alakulata hazai premierjén szoros mérkőzést játszott, melynek végén ugyan kínálkozott esély a győzelmére, ezzel együtt a döntetlennel sem lehet elégedetlen.

Optimum Solar-Békési FKC – DEAC 24–24 (12–10)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Békés: TAKÁCS – HRABÁK 4, Horváth L. 1, Haszilló 3, Dávid 3, SZÁSZ 5, Fedor 2. Csere: Kiss O. (kapus), Laufer 2, Varsandán 1, Mezei 3 (3), Árpási, Balogh B., Kovács R. Vezetőedző: Padla József. A Debrecen legjobb góldobói: István 7, Illés 5, Mucza 3, Kiss R. 3.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc + Balázs az 52. percben kizárva. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Két hazai gólra öt percnyi játék után válaszoltak az egyre inkább belelendülő debreceniek – írja a békési klub hivatalos oldala. Szorosan alakult a mérkőzés, rendre a békésiek vezettek, a félidő derekán volt időszak, amikor kettővel is, de a vendégek nem hagyták magukat. Mi több, a 23. percben először volt a DEAC csapatánál az előny (8–9). Padla József csapata gyorsan válaszolt, amely zsinórban négyszer volt eredményes, így kedvező eredménnyel térhetett pihenőre (12-10).

A folytatásban Szász Bálint találatai táplálták a házigazdák előnyét, de a látogatók is szívósan küzdöttek. A 38. percre sikerült ledolgozniuk a hátrányt, nem sokkal később pedig már a vezetés is náluk volt, Padla József nem hagyhatta szó nélkül csapata botladozását (16-17). A helyzet azonban nem javult, Laufer Gábor egy hét percen át tartó gól nélküli időszakot tört meg (18-19). Az akadozó támadójáték miatt küszködött önmagával a BFKC, Takács Szabolcs kapus azonban versenyben tartotta. Haszilló Gergő az 51. percben egalizált, innen pedig izgalmasan alakult a végjáték. A találkozó finisében is minden hazai találatra érkezett válasz, az utolsó támadásból otthon tarthatta volna mindkét pontot a hazai gárda, de a kapufa megmentette a vendégeket.

– Mindkét fél a győzelemre törekedett a küzdelmes csata utolsó pillanatáig, sajnos egy pont benne maradt a meccsen. Bár nagyot harcoltunk, a győzelem érdekében koncentráltabb játékra, és több jó egyéni teljesítményre lett volna szükség – fogalmazott Padla József vezetőedző.

 

További programok »

Sport

FEL