Kézilabda: Háromgólos békési siker Debrecenben

2022. február 20. 11:42 | behir.hu

Szoros és változatos mérkőzést nyert szombaton a Békési FKC NB I B-s kézilabdacsapata, amely a bajnokság 15. fordulójában Debrecenből hozta el a két pontot, ezzel pedig egy jelentős lépéssel közelebb került a felsőházi rájátszáshoz.

DEBRECENI EAC – OPTIMUM SOLAR-BÉKÉSI FKC 22–25 (14–11)
Férfi NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Debrecen, 180 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
BÉKÉS: Kiss O. – Hrabák 4, Haszilló 1, Laufer, Árpási 3, Mezei 3, Kohlrusz 3. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Szász 8 (3), Lele, dr. Czina, Varsandán 3, Dávid, Novák. Vezetőedző: Padla József. A Debrecen legjobb góldobói: Mucza 6, Bíró Á. 5, Rédei 4.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3.

Az első félidő első felében a békésiek irányították a játékot, Kiss Olivér védéseinek is köszönhetően a 15. percig előnyben voltak (6–7). Ezt követően azonban néhány pontatlanságot kihasználva DEAC fordított – írja a békés klub hivatalos oldalának beszámolója. A házigazdák két-három találattal rendre a látogatók előtt jártak, és a szünet után is jobban startoltak. Mínusz ötről kezdett kapaszkodni a BFKC, amely Szász Bálint és Hrabák Miksa duplájával előbb minimalizálta, a 44. percre pedig el is tüntette csapata hátrányát (17–17). Az egyetemisták Mucza eredményességével próbálták tartani magukat, de egy nyolcperces gólcsend következett, Kiss ugyanis minden gondolatukat leolvasta a kapuban. Csapattársai eközben nem tétlenkedtek és zsinórban négy góllal fordítottak (19–21). Izgalmasan alakult a hajrá, mert a hazaiak hálóőre is több védéssel jelentkezett. Szász Bálinttal viszont ő sem bírt: az átlövő fontos találatai végül hozzásegítették a békési együttest az értékes két bajnoki ponthoz.

– Nagyon fontos idegenbeli sikert arattunk, melyet több kiemelkedő egyéni teljesítménynek és az óriási csapatszellemünknek köszönhettünk. Gratulálok a csapatnak, nagy lépést tettünk – nyilatkozta Padla József, a békésiek vezetőedzője.

További programok »

Sport

FEL