Kézilabda: Főlényes békési győzelem a DEAC ellen

2021. október 23. 14:05 | behir.hu

A második félidei kreatív játékával, fölényes győzelmet aratott a békési férfi kézilabdacsapat, az NB I B-s bajnokság 6. fordulójának péntek esti mérkőzésén. Padla József alakulata a DEAC elleni sikerével továbbra erősítette pozícióját a Keleti csoport élmezőnyében.

Optimum Solar-Békési FKC–Debreceni EAC 34–25 (18–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 150 néző. Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedák Márton.
Békés: KISS O. – HRABÁK 7, Haszilló 3 (3), Laufer, ÁRPÁSI 4, MEZEI 6, Kohlrusz 2. Csere: Takács (kapus), Kiss R. 1, DR. CZINA, Dávid 3, Varsandán, Lele 2, Szász 3, Fedor 3, Dobrai. Vezetőedző: Padla József. A Debrecen legjobb góldobói: Rédei 7, Gidai 5, Balázs 4.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Kiss Olivér bravúrjaival és Hrabák Miksa eredményességével meglódultak a békésiek - írja a klub hivatalos oldalának beszámolója (9–5). A hazaiak játéka pontatlanabbá vált, a debreceniek pedig pár perc alatt utolérjék a házigazdákat (10–10). A félidő második felében a küzdelem dominált, állandósult az egy-kétgólos hazai vezetés, a békésiek a végjátékból is pozitívan kerültek ki és 18-15-re vezettek 30 perc játék után.

A DEAC azonban a második félidőben is hosszú időn át szívóan „tapadt” ellenfelére, noha faragni nem tudott a szünetre kialakult három találaton (24–21). A vendégek ezt követően hullámvölgybe kerültek, ezt kihasználva a házigazdák zsinórban négyszer találtak be, és Haszilló büntetőjével az addigi legnagyobb különbséget alakították ki a 48. percre. A lendületbe jövő békési együttessel szemben pedig már nem volt sanszuk a látogatóknak. A nagy kedvvel játszó Hrabák szélsőgóljával alakult ki először a tízgólos különbség az 53. percben (32–22). Ez a különbség gyakorlatilag meg is maradt a végjátékban, a Békés végül 34-25-re diadalmaskodott.

– Remek csapatmunkát nyújtottunk, valamennyi játékosunk hozzátett a mai győzelemhez. Hálás köszönet a közönségnek a buzdításért, én magam is gratulálok a srácoknak! – nyilatkozta Padla József vezetőedző.

További programok »

Sport

Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.
18:37
FEL