Kisebb hullámvölgyek mellett bravúrokat is hozott ősszel a Békési FKC

2024. január 4. 11:08 | Kovács Dávid

Az 5. helyen áll az őszi szezont követően az Optimum Solar-Békési FKC a férfi kézilabda NB I/B-ben. Padla József együttese hazai pályán meggyőző teljesítményt nyújtott, hét találkozójából mindössze egyet veszített el.

A békési csapat számára jól sikerült a kezdés, az első négy bajnokin hét pontot szerzett, majd a Szigetszentmiklós otthonában szenvedte el az első vereségét. Horváth Lászlóék ezt követően idegenben hullámzóan teljesítettek, hiszen Győrben – egy utolsó pillanatban kihagyott hetes miatt – és Ajkán is pont nélkül maradtak, eközben Cegléden és a szegediek U21-es gárdája ellen is diadalmaskodtak. Az együttes a tavaly még élvonalban szereplő Budai Farkasok ellen fejezte be az évet és 31-29-re nyerni tudott. A BFKC hazai pályán jól teljesített, hét összecsapásból ötöt megnyert, a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es csapata ellen döntetlent játszott és csak a Tatától szenvedett vereséget.

– Voltak jó periódusaink ősszel, de akadtak kisebb hullámvölgyeink is. Ha az elején leülünk és azt mondjuk, hogy a szezon felénél 20 pontunk van, akkor azt mindenki aláírta volna. Mivel csapatkapitány lettem, nagyobb szerep hárul rám, többet kell a csapattal is foglalkoznom. A saját teljesítményemet egy ötös skálán négyesre értékelném, bennem és a csapatban is van még több! Ha tavasszal jól teljesítünk, akkor akár odaérhetünk a dobogóra is – fogalmazott Horváth László, aki számára a BFKA-Veszprém U21-es együttese elleni utolsó másodperces győztes gól maradt az őszi szezon legemlékezetesebb pillanata.

Padla József vezetőedző összességében elégedett a csapat őszi teljesítményével. Véleménye szerint ugyan voltak olyan találkozók, amelyeken a vártnál gyengébben játszottak, de bravúrokra is képesek voltak, így optimistán várhatják a bajnoki folytatást.

– Fiatalok és lendületesek vagyunk, építjük magunkat a tavaszi szezonra, hiszen nagyon sok mérkőzés vár ránk. Igyekszünk most egy kicsit pihenni, januárban megújulni, erőt gyűjteni és remélhetőleg egy hasonlóan stabil hazai teljesítmény mellett idegenből sok pontot gyűjtve elérni a kitűzött célokat – hangsúlyozta a szakvezető.

A békési együttes úgy áll húsz ponttal az 5. helyen, hogy az előtte álló szigetszentmiklósiak és a szegedi fiatalok is ugyanennyi egységet szorgoskodtak össze. A küzdelemsorozat a bajnoki szünetet követően február első hétvégéjén folytatódik, amikor a Rákosmente érkezik a békési sportcsarnokba.

 

További programok »

Sport

Indul az utazás – Békésben is közös szurkolásra hívják a drukkereket

Pénteken a Németország–Skócia mérkőzéssel elkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, a mieink pedig szombaton lépnek pályára először Svájc ellen. Marco Rossi csapatának sokan szurkolnak majd a helyszínen, de Békéscsabán és Gyulán is óriás kivetítők várják majd a drukkereket a magyar együttes találkozóira.
2024. június 14. 19:23
FEL