Kézilabda: Orosházi fordítás Veszprémben, békési döntetlen Tatán

2022. április 24. 10:45 | Kovács Dávid

Az Orosházi FKSE-Tokai félidőben még hátrányban volt a BFKA-Veszprém otthonában, végül négy góllal nyert és maradt a férfi kézilabda NB I/B felsőházi tabellájának élmezőnyében. Az Optimum Solar-Békési FKC az 56. percben még 33-30-ra vezetett, azonban csak egy ponttal távozott Tatáról.

BFKA-Veszprém – Orosházi FKSE-Tokai 33-37 (20-19)
NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Veszprém, 50 néző. Vezette: Paska, Vastag. Orosháza: Majdán – Lászlai 6, Kiss R. 3, Tóth K. 8, Kovács B. 3, Kecskés 8 (4), Döme 3. Csere: Pajkó, Varga I. (kapusok), Takó 3, Bella 1, Mihály, Németh L., Molnár G. 1, Antal 1, Pásztor M. Vezetőedző: Kovács Attila. A BFKA Veszprém legjobb dobója: Pergel 9.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.

Nagyon belekezdett az Orosháza, nem egész négy perc elteltével Tóth Károly már csapata negyedik gólját szerezte – írja a klub hivatalos oldala. Mindez megadta a mérkőzés alaphangját, látszott a vendégcsapaton, hogy mennyire motiváltan áll hozzá a találkozóhoz.

Az orosháziak diktálták a tempót, a 11. percig maradt a három-négy gólos előnyük. A nagy rohanásban azonban hamar el kellett kezdeni cserélni, és az új belépőknek időre volt szükségük, hogy bemelegedjenek. A 15. percben Pergel találatával már karnyújtásnyira került ellenfelétől a BFKA Veszprém. Pergel a 18. percben ki is egyenlített (11-11), de a vezetést még nem sikerült átvenni egészen a 22. percig, amikor Végh Bálint betalált (15-14). A vendégoldalon hiányzott a jó kapusteljesítmény. Innentől kezdve a szünetig végig a Veszprém vezetett egy-két góllal. Molnár Gergő 30. percben szerzett találatával egy gólra csökkent az OFKSE hátránya.

A hazaiak továbbra is nagyon lelkesen játszottak, ám a vendégek gólfelelőse, Tóth Károly a második félidőben is megtartotta jó szokását és a 36. percben neki köszönhetően sikerült fordítani az eredményen. A 40. perctől Majdán Márk is belejött, ziccereket, sőt, hetest is védett, nagy lökést adva ezzel a csapatának. Innentől kezdve végig koncentráltan, nagy akarattal játszott az Orosháza, s bár a félidő közepén még mindig csak két gól volt a különbség, de benne volt a játékban, hogy fáradó ellenfelét felőrli a csapat. A 46. percben Lászlai Szabolcs találatával három gólra lépett el a zöld-sárga mezes csapat, amely bevállalta a hét a hat elleni játékot, négy-öt gólt lőtt ekkor a vendégcsapat. A hazaiak igyekeztek még kapaszkodni, az 54. percig még lőtávolban tudtak maradni, de az utolsó öt percben már egyértelműen az orosháziak domináltak és nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból.

Az Orosháza rászolgált a győzelemre, mert egy rövid időszaktól eltekintve végig uralta a játékot és a meccs hajrájában még rá is tudott tenni egy lapáttal.

– Gólzáporos mérkőzésen nagyszerű győzelmet arattunk. Büszke vagyok a csapatomra, gratulálok a fiúknak – értékelt Kovács Attila, az OFKSE vezetőedzője.

 

A végén csúszott ki a győzelem békési kezekből

 

Tatai AC–Optimum Solar-Békési FKC 33–33 (18–17)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Tata, 30 néző. Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter. Békés: Borbély – Osgyán 1, Haszilló 3, Laufer 4, Árpási 5, Mezei 5 (1), Kohlrusz 3. Csere: Kiss O., Takács (kapusok), Varsandán 5 (3), dr. Czina, Fedor 2, Kiss R., Kovács R., Lele 2, Dávid 3. Vezetőedző: Padla József. A Tata legjobb góldobói: Sárosi 7, Schneider 7 (5), Igali 5.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 5/4.

A békési csapat kezdett lendületesebben, a mérkőzés elején megszerzett 2-3 találatnyi különbséget a félidő hajrájáig eredményesen tartotta – számolt be a klub hivatalos oldala. Mezei és Haszilló járt élen a góllövésben, de a lazább védekezés miatt nem tudtak jobban ellépni. Mi több, a szünet előtti percekre alább hagyott a koncentráció, emiatt a tataiak az utolsó fél percben két gyors találattal fordítottak.

Szünet után is hosszú időn keresztül fej-fej mellett haladt a két együttes (24–24). A játékrész derekán Árpási Patrik eredményességével ismét három találattal lépett el a Békés. A házigazdák nagy rohanóversenyre késztették őket, de az 56. percig rendre visszaverték a felzárkózási kísérleteiket (30–33). A meccs végén azonban ismét kihagyott a figyelem a békési támadások befejezésénél, ezt kihasználva a Tata Kiss Martin révén pontot mentett az utolsó másodpercben.

– Tanulságos mérkőzést játszottunk. A végjátékban, az utolsó pillanatokban hibázunk, ezért egy pontot itt hagytunk. Sajnálhatjuk, mert nyerhető mérkőzés volt – nyilatkozta Padla József, a BFKC vezetőedzője.

 

További programok »

FEL