Kézilabda: A Békés és az Orosháza is nyert

2021. november 28. 10:12 | Kovács Dávid

Az Orosházi FKSE-Tokai öt góllal győzte le az ÓAM-Ózdi KC együttesét, az Optimum Solar-Békési FKC pedig tízgólos sikert aratott a Mezőkövesdi KC gárdájával szemben a férfi kézilabda NB I/B-ben szombat este.

Orosházi FKSE-Tokai – ÓAM-Ózdi KC 23-18 (11-10)
NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 150 néző. Vezette: Hajdu T., Halász.

Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 1, Kiss R. 3, Tóth K. 1, Döme 3, Kovács B. 5, Lászlai 4. Csere: Molnár S., Jónás, Mihály, Németh L. 4, Molnár G., Antal 2. Vezetőedző: Kovács Attila. Az Ózd legjobb dobói: Tóth P., Kovács P. 4-4.
Kiállítások: 6, ill. 0 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/1.

Lászlai kezdte meg a gólgyártást a 3. percben, majd két minutával később már három góllal vezetett az OFKSE – írja az orosházi klub beszámolója. Ekkor ózdi időkérés következett, de a folytatásban is maradt ez a különbség. A hazaiaknál a kapuban Pajkó László, elöl pedig Lászlai nyújtott kiemelkedőt. Mindkét oldalon voltak hosszú, gólmentes periódusok. A 28. percben egy gólra zárkózott fel a vendégcsapat (10-9), sőt, nyolc másodperccel a lefújás előtt Kovács László egyenlített, de hajszállal a dudaszót megelőzően Lászlai ismét a hazaiaknak szerzett vezetést.

A második játékrészben magasabb fokozatba kapcsolt az Orosháza, a 34. percben Pajkó bravúrjainak és Németh László góljainak köszönhetően már öt góllal vezetett a házigazda (15-10). Hat perccel később ismét Németh villant és már héttel vezetett a csapata. A kiváló teljesítményt nyújtó Pajkó az 51. percben már második büntetőjét védte. Állandósult a hét-nyolcgólos különbség a két gárda között. A félidő hajrájában tíz percig nem esett orosházi gól, míg az ózdiak négyszer voltak eredményesek, így csökkenteni tudtak a különbségen, de a zöld-sárgák győzelme egy percig sem forgott veszélyben. A találkozó végén újoncot avatott az OFKSE, a 18 éves balszélső, Jónás Bence kapott lehetőséget.

– Nagyon jó kezdés után bizonytalanná váltunk a befejezéseknél, az ellenfél kapusa is elkapta a fonalat, szerencsére Pajkó is brillírozott és a védelmünk is végig feszes maradt. A második félidőben már okosabban lőttük a ziccereinket és megérdemelten győztünk – értékelt Kovács Attila, az orosháziak vezetőedzője.

 

Az utolsó negyedórában kiütötte ellenfelét a Békés

 

Optimum Solar-Békési FKC–Mezőkövesdi KC 32–22 (15–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 150 néző. Vezette: Sándor György, Szabó Balázs.
Békés: TAKÁCS – Osgyán 2, Haszilló 4 (3), Lele 1, Árpási 2, Mezei 1, FEDOR 5. Csere: Kiss O., Borbély (kapusok), HRABÁK 4, Kiss R., Varsandán 1, dr. Czina, Dávid 3, Szász 6 (1), LAUFER 3. Vezetőedző: Padla József. A Mezőkövesd legjobb góldobói: Jancsó 8 (3), Csörgő 6, Dobi 3.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4.

 

(Fotó: Békési FKC)

(Fotó: Békési FKC)

 

A békésiek arra készültek, hogy visszavágnak az őszi idegenbeli vereségért – írja a békésiek hivatalos oldala. Haszilló Gergő nyitó találatára hárommal válaszoltak a borsodiak, de a 8. perc elején már ismét a békésiek vezettek (4–3). A folytatásban fej-fej mellett haladt a két gárda, a kövesdiek Jancsó találataival tartották a lépést. (7–7). Haszilló hétmétereseivel sikerült ellépnie a békési együttesnek, amely Lele Ákos eredményességét követően először alakított ki négygólos előnyt a 23. percre (12–8). Egy hármas szériával visszakapaszkodtak a látogatók, majd a hazaiak gyorsan válaszoltak (15–11), a végjátékban elkövetett pontatlanságaik miatt mégis nyílt maradt a mérkőzés a folytatásra.

Szünet után jól állt bele a játékba a hazai gárda, de azután megtorpant a szekere, a közel hétperces gólcsendjét kihasználva egyenlített a Mezőkövesd (17–17). Szász Bálint találata átsegítette a holtponton a békésieket, a négyes sorozat pedig nyugtatólag hatott a játékukra. A meccs utolsó negyedére a vendégeket felőrölte a folytonos eredményhajsza, több pontatlanság csúszott a játékukba, még hétméterest is hibáztak. Ezt kihasználva Padla József alakulata izgalommentes hajrában aratott fölényes győzelmet.

– A céljaink elérése szempontjából fontos győzelmet arattunk a jól küzdő Mezőkövesd ellen. A nagy tempónknak és a cserelehetőségeinknek köszönhetően a végére sikerült növelni az előnyünket és így magabiztos győzelmet aratni. Gratulálok a csapatomnak, sok sikert az ellenfelünknek. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást – nyilatkozta Padla József, a békésiek vezetőedzője a mérkőzés után.

 

További programok »

Sport

Lifttel csak az öregek járnak – Lukács József 80!

Nemrégiben olvastam a Presser-könyvet, amelyben egy fejezet sem kapcsolódik kronologikusan a következőhöz. Hasonlóképp beszélgettem a minap a nyolcvanesztendős Lukács Józseffel, a csabai torna megkerülhetetlen élő legendájával.
2022. január 19. 15:14
FEL