Újabb adag vakcina érkezett a Békés Megyei Központi Kórházba

2021. január 13. 11:40 | Sipos Gábor

Rendben megérkezett a harmadik adag vakcina a Békés Megyei Központi Kórház központi gyógyszertárába kedden. Futár hozta Budapestről a vakcinát, amely azonnal bekerült a -79 fokos hűtőbe

December 30-án érkezett az első adag vakcina Békéscsabára. A Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál tagkórházában alakították ki az oltópontot, ahol még január másodikán kezdték el az egészségügyi dolgozókat oltani. Az idei évben már a második szállítmányt fogadják a kórházban, most is futárral érkezett az ellenszer. Az intézmény főgyógyszerésze elmondta, hogy kiemelt gondossággal kezelik a vakcinákat.

 – Eddig három alkalommal kaptunk vakcinából. December közepén már felkészültünk a vakcina fogadására, a múlt év végén már fogadtunk egy vakcinaszállítmányt, januárban pedig most második alkalommal kaptunk a Pfizer/Biontech oltóanyagból – mondta dr. Hegyi Tibor.

Minden egyes ampulla hivatalosan 5, a legújabb információk szerint 6 adag oltóanyagot tartalmaz. A kiolvasztást követően mindössze 4-5 napig használható fel, többek között ezért is kell tervszerűen végezni az oltásokat.

Békés megyében az oltás rendben és tervszerűen zajlik. A Békés Megyei Központi Kórház dolgozói, illetve a mentőszolgálat dolgozói már megkapták az ellenanyagot. A héten az egészségügyi alapellátásban dolgozók kaphatják meg a vakcinát. Az oltásban részesülők következő nagy csoportjába tartoznak például a patikusok, a házi- és fogorvosok, illetve a védőnők is, valamint ezen a héten is folytatódnak a szociális intézményekben élők és gondozóik beoltása is.

További programok »

FEL