Új webshoppal és lakossági pályázattal indult az október a Körösök Völgyében

2020. október 2. 17:06 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Elindult a Körös Kosár bevásárló közösség webshopja, amely segítségével már fényképek alapján is dönthetnek a vevők arról, hogy a termelők melyik áruja kerüljön a kosárba. Emellett a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület meghirdette a Körösök Völgyi Kamra Mustra 2020 pályázatot, amelyben a térség legszebb éléskamráját keresik.

A natúrpark tevékenységével igyekszik összekötni a tudatos vásárlói igényt a környékbeli termelők kapacitásával, segíti a helyi termelők és fogyasztók közötti kapcsolatot, illetve önkéntesek bevonásával megszervezi a rendeléseket és a termékek átvételét. Jelenleg 20 Békés megyei termelő közel 500 terméke közül válogathatnak a vásárlók. A Körös Kosár bevásárló közösség eddig csak közösségi oldalon volt elérhető.

– Tudtuk, hogy az első platform, amelyen keresztül elérhetővé és rendelhetővé tettük a termékeket, nem felel meg a mai kor szellemének. Másrészt nagyon nehéz úgy rendelni, hogy nem látjuk magunk előtt a termékeket. Komolyan vesszük a bevásárló közösséget, hiszen megszervezzük, megtartjuk, hosszútávon működtetjük. Ezért úgy gondoljuk, hogy a 21. században az, hogy egy megfelelő minőségű webshoppal rendelkezzen egy ilyen bevásárló közösség, alapkövetelmény – emelte ki Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet vezetője.

Az új webshop felületein röviden bemutatkoznak a helyi termelők. Emellett az érdeklődők a termékeket fotókon is megnézhetik, ez alapján könnyebben dönthetnek arról, hogy mit szeretnének megvásárolni. A natúrpark munkatársai ezen felül a Körös Kosarak átvételétének időpontját is módosították, a vásárlók kérésére péntek 18 óráig lehet átvenni a termékeket a Szent István téri épületben. A webshopot ide kattintva érhetik el.

Az egyesület idén először meghirdette a Körösök Völgyi Kamra Mustra 2020 pályázatot, amelyben keresik a térség legszebb éléskamráját.

– Az első Körösök Völgyi Kamra Mustra célja, hogy keressük a Körösök völgyének legszebb éléskamráját. Valódi hagyományőrzést, gasztronómiai értékmentést szeretnénk megvalósítani az utókor számára. Erre azért van szükség, mert egyre inkább azt érezzük, hogy az önellátásnak, illetve az önfenntartásnak nagyon fontos eleme az élelmiszerekkel való bánásmód, azok feldolgozása és adott esetben a feldolgozott élelmiszerek tárolása – hangsúlyozta a pályázat célját Garay Éva, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület közösségszervezője.

A pályázatra a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület hivatalos közösségi oldalán – ide kattintva – lehet jelentkezni az űrlapi kitöltésével és a fotók elküldésével november 5-ig. Ezt követően egy szakmai zsűri dönt a legszebb éléskamrákról, de a legjobb 20 kamra közül a közönségi is választhat majd kedvencet.

 

Galéria

 

További programok »

FEL