Új szociális lakhatási formát hoztak létre Eleken

2023. szeptember 28. 14:15 | Fajó Attila

Csütörtökön délelőtt tartottak projektzáró rendezvényt Eleken, a helyi Békeliget Integrált Szociális Intézményben. Az európai uniós támogatás segítségével, közel 600 millió forintból megvalósított program révén 72 fő ellátott talált új szociális lakhatási formára a településen.

Immár hat olyan pályázati forrásból felújított TL (támogatott lakhatás) ház gazdagítja Elek szociális intézményrendszerét, amely révén 72 fő ellátott illeszkedhet vissza a társadalomba és élhet viszonylag nagyobb önállóságban, a munkaterápia eszköztárának segítségével biztosított és támogatott keretek között.

 

Ahogy azt a település vezetője, Szelezsán György polgármester elmondta, gazdasági szempontból is nagy előrelépés ez a településnek, hiszen a szociális alapszolgáltatások bővülésével újabb munkahelyek is létesülnek. 

Kovács József, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, nagy és fontos előrelépés a szociális támogatott lakhatási rendszer egyre tagozottabb kiépülése Békés vármegyében, és így Elek városában is. Mint mondta, a jelen fejlesztései a jövőben is további lehetőségeket biztosítanak majd.

– A projekt eredményeként az ellátottak igényeire reflektáló, magas minőségű, hozzáférhető közösségi alapú ellátási forma valósult meg – ezt már a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés vármegyei kirendeltségének igazgatója, Gara Ágnes tette hozzá.

 

További programok »

FEL