A tízezredik ügyfelet köszöntötték az eleki kormányablakban

2024. május 23. 13:58 | Vincze Attila

Ünnepélyes keretek között köszöntötték az eleki kormányablak tízezredik ügyfelét csütörtökön. A tavaly márciusban átadott kormányablakban több mint 2500 közigazgatási ügyet intézhetnek a helyiek és a környékbeli településekről érkezők.

Sárköziné Bender Mária könyvelőként dolgozik és természetesen meglepődött, amikor megtudta csütörtök reggel, hogy ő lett az eleki kormányablak tízezredik ügyfele. 

– A digitális állampolgárság egy most kezdődő dolog és kíváncsi voltam rá, hogy milyen és hogy fog működni. Végülis tájékoztatást kaptam, mert ugyan elintézni nem tudtuk, melynek a telefonom volt az oka, úgyhogy vagy veszek egy másikat vagy ha le tudjuk tölteni a jelenlegire a szükséges alkalmazást, akkor visszajövök és újra megpróbáljuk – fogalmazott a behir.hu-nak.

 

 

Békés Vármegye főispánja elmondta, hogy 2023. márciusában a vármegyében 17-ként nyílt Eleken kormányablak. Dr. Takács Árpád kifejtette, úgy gondolták, hogy Gyulához közel, de mégis az itt élő embereket szolgálva szükség van egy kormányablakra, amely még öt másik települést szolgál ki. 

– Tízezer ügyfél az egy nagyon jelentős szám, ami azt is mutatja, hogy az itt élő emberek költséghatékonyan tudják elintézni az ügyeiket. Több mint kétezer hatáskört tudnak a kormányablakban dolgozó kollégák elintézni és az is látszik, hogy gyors, pontos és hatékony feladatellátás van, melyet számok igazolnak. 94 százalékos az ügyfélelégedettség, ami azt jelenti, hogy 100-ból 94 ember kiválóra értékeli a kormányablakban lévők munkáját – hangsúlyozta.

 

Fotó: behir.hu

 

Az eseményen Kovács József, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Elek helyzete speciális, mert nem járási székhely, mégis a település vonzáskörzetének köszönhetően egy kormányablak létesülhetett a városháza épületében. 

Szelezsán György, eleki polgármester kiemelte: az egyik legfontosabb fejlesztés jött létre, amikor megnyílt a kormányablak a városban, hiszen ahhoz képest, hogy korábban helyben csak 7-8 ügyben járhattak el, mára mintegy 2500 féle közigazgatási ügyet is el tudnak intézni a lakosok, ez pedig hatalmas előrelépés volt. 

Az ünnepségen dr. Gulyás Imre, a Gyulai Járási Hivatal hivatalvezetője megköszönte a kormányablak munkatársainak az elmúlt bő egy éves tevékenységüket, majd a résztvevők egy virágcsokorral és ajándékcsomaggal köszöntötték a tízezredik ügyfelet. 

További programok »

Itthon

FEL