Új számmal jelentkezik a Csabai Mérleg

2022. augusztus 26. 11:30 | Varga Diána

Csütörtöktől már a postaládákban a Csabai Mérleg legfrissebb száma, mutatjuk, miről írunk!

Már a címlapon beszámolunk arról, hogy a békéscsabai önkormányzat milyen támogatásokkal segíti a családokat tanévkezdéskor, valamint arról, hogy megkezdődött a városi fakataszter elkészítése, vagyis szakemberek mérik fel a megyeszékhelyen található fák állapotát, pozícióját, amelyet később egy jegyzékben összesítenek.

Írunk arról, hogy miért éri meg feltárni a Békés megyében található gázmezőket, hol tart a Wenckheim-kerékpárút és az út-, illetve járdafejlesztési beruházás, valamint betekintést nyújtunk a CsabaPark új attrakcióiba is.

Megmutatjuk, milyen volt a Viharsarok fővárosában az államalapítási ünnepség, valamint a felújított Molnárház átadása, ahogyan azt is, hogyan emlékeztek Békéscsaba első polgármesterére.

Lapunkban beszámolunk a Lencsési Szent István napi előzeteséről, a Határmenti Karvezető és Énekkari Kurzusról, a 20 éves NSZK és az Alföldi fotószalon egy-egy tárlatáról, illetve a Jankay Art Apartman kezdeményezésről. Megmutatjuk, hogyan fogadták a Munkácsy múzeum munkatársai a terrakotta hadsereg kiállításának ötezredik látogatóját, majd ismét felidézzük Békéscsaba múltjának egy-egy jeles mozzanatát.

Természetesen a sportról sem feledkezünk meg: megírjuk, hogyan készülnek labdarúgóink, kézilabdásaink és röplabdázóink az új szezonra, milyen sportfejlesztés zajlott a Lencsési Általános Iskolában, illetve azt is, hogy mikor lesznek a Sporthétfők a város főterén. Beszámolunk a vakok és gyengénlátók érzékenyítő programjáról, a színház új díszletraktárának átadásáról, valamint arról is, hogy idén 100 éves az Árpád fürdő, melyhez augusztus 27-én számos program kapcsolódik.

A Csabai Mérleget csütörtökön kezdték el terjeszteni, így néhány napig eltarthat, míg mind a 28 ezer háztartásba eljut, addig is, ha kíváncsiak a részletekre, lapunkat megtalálják a behir.hu Csabai Mérleg rovatában, ide kattintva!

További programok »

FEL