Új otthont kap a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

2021. január 23. 15:23 | behir

A „Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” keretében valósul meg a Gyulai úti Ursziny-Beliczey kúria rehabilitációja. A műemléki épület felújítása, a hozzáépítéssel, a Munkácsy-negyed koncepciójához illeszkedő tartalommal, látványos, turisztikailag vonzó kulturális, művészeti, szórakoztató intézmény lesz, egyben a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthona.

A kivitelező részére éppen a magyar kultúra napján, január 22-én adták át a munkaterületet. A beruházás során megújul az önkormányzati tulajdonú Ursziny-Beliczey kúria teljes épülete és környezete. A földszintes, pincével ellátott XIX. századi ház bővítése egy modern épületrész hozzáépítésével alkalmazkodik majd a mai kor igényeihez. Az épületben egy 120 fős nézőteret, próbatermet, kiszolgáló-, foglalkoztató helyiségeket alakítanak ki. A munkálatok várhatóan 2022 augusztusáig tartanak majd.

Az építés-felújítás idejére forgalomkorlátozás várható a Gyulai út-Gőzmalom tér környékén, a forgalomkorlátozásokról folyamatosan hírt adunk.

A projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postai úton a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. sz. iroda címre küldhetők. (Levélben tett bejelentés, kérjük, a pontos értesítési címet is jelöljék meg.)

További programok »

FEL