Már épül a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthona

2021. március 17. 13:19 | Vincze Attila

Javában zajlik a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonának kivitelezése a Gyulai úton. A Modern Városok Programból finanszírozott projektben amellett, hogy egy teljesen új épületet kap a teátrum, megújul az Ursziny-Beliczey-kúria műemlék épülete és annak környezete is. A beruházás a tervek szerint 2022 nyarára készülhet el.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója megkeresésünkre megmutatta az intézmény új épületének tervrajzait. Lenkefi Zoltán elmondta, hogy az elmúlt években a jelenlegi helyük már szűkössé vált, így nagyon várják, hogy felépüljön a bábszínház új otthona. A teátrum új játszóhelyét a szakemberek teljes mértékben a saját igényeik szerint alakítják ki.

– Olyan játszóhelyeket kapunk majd, ahol már nemcsak az általános iskolás és az óvodás korosztályt tudjuk kiszolgálni, hanem középiskolásoknak, illetve felnőtteknek is tudunk előadásokat tartani - fogalmazott az intézmény vezetője.

 

Jelenleg az alapozási munkálatok zajlanak a területen. Fotó: Bagi József / behir.hu

 

Már közel két hónapja tart a bábszínház új épületének kivitelezése a Gyulai úton, a Gőzmalom tér környékén. Jelenleg a területrendezés mellett az alapozási munkálatok zajlanak. A Modern Városok Programból finanszírozott fejlesztés része az Ursziny-Beliczey-kúria teljes körű rekonstrukciója is. Az új és a régi épület összekötésével egy kulturális, művészeti, szórakoztató intézmény jön majd létre. A projekt során átalakul a jelenlegi, kissé elöregedett zöld terület is.

– A beruházás részeként a kúria kertje, illetve a bábszínház új épülete előtti tér is megújul majd. A most kicsit elhanyagolt állapotot tükröző kertészeti elemek teljesen megújulnak, a régiek helyére új növényeket ültetünk és egy szép, nyitott, parkos felületet alakítunk ki – részletezte a fejlesztés elemeit Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A tervek szerint a beruházás 2022 nyarára készülhet majd el. A bábszínház és a város vezetése is abban bízik, hogy a társulat jövőre, az őszi évad kezdetén már az új helyen fogadhatja a közönséget.

További programok »

FEL