Átalakították és bővítették az orosházi Kisharang bölcsődét

2023. szeptember 10. 08:15 | behir.hu

Orosháza önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik elhívására nyújtott be pályázatot még 2021. nyarán, mely nyomán 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Kisharang bölcsőde felújításához.

A projekt célja a Zöldfa utcai Kisharang bölcsőde épületének átalakítása és bővítése volt. A fejlesztésnek köszönhetően megtörtént a bölcsőde épületének részleges földszinti átalakítása és a szintráemelést követően, az épület új tetőtérének beépítése – tájékoztatta a behir.hu-t az önkormányzat.

A csoportszobák minimális, a kiszolgáló helyiségek jelentősebb mértékű átalakításával a meglévő csoportszobákat úgy alakították át, hogy az a mindenkori módszertani javaslatnak megfelelhessen. A korábban befejező konyha főző konyhává bővült, amely a hozzá tartozó összes technológiai helyiséggel és a további gazdasági helyiségekkel, irodákkal, öltözőkkel együtt a tetőtérbe került.

Szintén a fejlesztésnek köszönhetően a bölcsőde alapfeladatán túl - szabad kapacitása terhére - immár többlet szolgáltatásként a gyermekek egyéb, napközbeni ellátását (időszakos gyermekfelügyelet, só szoba, játszószoba) is biztosítja.

A közleményből kiderült: az épület átalakítása és korszerűsítése, valamint az eszközbeszerzés hozzájárult ahhoz, hogy az intézménybe járó bölcsődések optimális környezetben töltsék napjaikat, ergonómiai szempontoknak megfelelő bútorok biztosítsák a mindennapi kényelmüket. A gondozó-nevelő munkát végző kisgyermeknevelők és bölcsődei dajkák részére rendelkezésre állhatnak azok az eszközök, melyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak, kiegyensúlyozott személyiséggé válnak.

A beruházás 76 meglévő, 0-3 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhely fejlesztéshez járult hozzá.

További programok »

FEL