Labdarúgás: Új keret formálódik az Előrénél

2018. június 30. 09:29 | Papp Ádám Sándor

Megkezdte felkészülését a következő szezonra a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. Az előző évben bronzéremig jutó keret átalakulás előtt áll, hiszen több játékos távozott a gárdától az átigazolási időszak kezdetén. A klubvezetés az eligazolt labdarúgókat új érkezőkkel, valamint feltörekvő fiatalokkal szeretné pótolni.

A nyári átigazolási időszakban az Előre több korábbi kulcsjátékosát is elveszítette. Többek között két védőjátékos: Dlusztus András és Kiss László is távozott, de a lila-fehéreknek házi gólkirályukat, Birtalan Botondot is pótolniuk kell a következő szezonra. Az első csapat öt utánpótláskorú játékosnak is profi szerződést ajánlott. Köztük Dávid Zoltánnak, aki 15 éves kora ellenére ősszel már a felnőtt gárdával edzhetett.

– Nagyon boldog voltam, amikor felkerülhettem az első csapathoz. Jól fogadtak a keret tagjai, szerintem hamar be tudtam illeszkedni. Jóval nagyobb iramban készültek, ehhez hozzá kellett szoknom. Volt egy-két hónap, amikor nehézségekbe ütköztem, mert fel kellett vennem a ritmust, de úgy érzem, hogy sikerült tavaszra felzárkóznom – árulta el a fiatal labdarúgó.

A klubvezetés a fiatal játékosok beépítése miatt a középmezőny elejét célozta meg a 2018/19-es szezonban.

– Idén  abból kifolyólag, hogy több fiatalt szeretnénk szerepeltetni, lazítottunk a célkitűzéseken. Tavaly az első öt közötti helyek valamelyikét tűztük ki célul. Ha az új szezonban az ötödik és a tizedik hely környékén végzünk, akkor sem lesz tragédia – közölte Kozma János, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatósági elnöke.

A távozók pótlására rutinosabb labdarúgók is csatlakozhatnak az Előréhez. Többen is próbajátékra érkeztek a viharsarki klubhoz, sorsuk azonban csak a következő napokban dől majd el. A szakmai stábot illetően nem történt változás, a korábban megjelent hírek ellenére a 2018/19-es szezonban is Boér Gábor ül majd a csabai csapat kispadján.

– Sok olyan hír terjedt az utóbbi időben, amely bizonytalanságra adhatott okot. Kijelenthetem, hogy a mai nappal biztossá vált: jövőre is maradunk a stábbal együtt, úgyhogy ez a helyzet még egy évig biztosan nem változik – erősítette meg a csabaiak vezetőedzője.

Boér Gábor hozzátette: a csapat július 9-én kezdi meg a mátraházai edzőtábort, a tervek szerint akkor már végleges lesz a csabaiak játékoskerete.

További programok »

Sport

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL