Labdarúgás: Elindult a munka az Előrénél

2018. január 16. 10:31 | Kovács Dávid

Elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata! A lila-fehéreknek egy hónapjuk van arra, hogy megfelelő állapotba kerüljenek a februári bajnoki és Magyar Kupa-bemutatkozásra.

A csabai gárda december 10-én, a Szeged 2011 elleni 3-1-es győzelemmel zárta a 2017-es esztendőt. Boér Gábor játékosai ugyan közös tréningen nem vettek részt az elmúlt egy hónapban, ám a keret tagjai külön programmal készültek a januári visszatérésre.

- A játékosok kaptak egyéni felkészülési tervet, de emellett volt minimális pihenő idejük, mert nagyon hosszú volt az őszi idény. Azt szerettük volna, hogy jó állapotban térjenek vissza a játékosok a szünetről, elsőként egy felmérésen teszteljük mindezt. Az első adatok alapján azt látjuk, hogy megfelelő állapotban kaptuk vissza játékosainkat – emelte ki Boér Gábor vezetőedző.

A lila-fehérek teljesítményében voltak hullámvölgyek az őszi idényben, de a hajrában négy győzelmet arattak, így az élmezőnyben zárták az évet.

- Szerintem elég jó őszi szezont zártunk, hiszen harmadik helyen vagyunk. Emellett a kupában is továbbjutottunk és elég jó ellenfelet kaptunk, úgyhogy a tavaszban is ugyanennyire bizakodom – értékelt Viczián Ádám csapatkapitány.

Birtalan Botondék a tréningek mellett edzőmérkőzéseken is pályára lépnek majd. A tervek szerint a Szolnok, a Füzesgyarmat és az Arad is az ellenfelek között szerepel.

- A felkészülés eleje leginkább futásokkal telik, főként azért, hogy megszerezzük az állóképességet, illetve fokozzuk azt. Már várjuk a meccseket, szeretnénk egy hasonló szezont produkálni, mint ami ősszel sikerült és szeretnénk az első három hely egyikén végezni – fogalmazott a góllövőlistát tizenkét találattal vezető támadó.

A lila-fehérek idei első tétmérkőzését február 20-án rendezik. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Nagykanizsa lesz a rivális. A másodosztályú bajnokság pár nappal később, február 25-én, az MTK elleni rangadóval folytatódik.

 

 

 

További programok »

Sport

A kutyák meghajolnak a játék előtt, de miért?

A kutyák testbeszéde meglehetősen egyedi, a jeleket pedig általában a gazdik könnyen értelmezik, miértjüket azonban kevesebben tudják. Az egyik ilyen tipikus póz, amikor az eb meghajol, fejét a földhöz közel helyezi, hátsó felét pedig felemeli. Miért épp így hív játékra?
18:39
FEL