Új helyre költözhet a nyáron a pszichológiai tanácsadó

2019. május 16. 14:38 | Kovács Andrea

Új helyre költözhet nyáron a pszichológiai tanácsadó Békéscsabán. Az önkormányzat a Bartók Béla út 12. szám alatt lévő épület energetikai korszerűsítésére uniós forrásból nyert támogatást, a belső felújítási és festési munkálatok költségét pedig saját erőből biztosították.

 

 

Az egykor gyermekkórházként majd idősek otthonaként működő, leromlott állapotú épületet kívül-belül felújította és korszerűsítette az önkormányzat. Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta:  az épület teljes körű gépészeti felújítása mellett, a homlokzati hőszigetelés is megvalósult. 62 nyílászárót cseréltek ki és az energetikai korszerűsítés során egy napelemes kiserőművet is kiépítettek. Az épület külső-belső akadálymentesítését is megvalósították.

 

Fotó: Milyó Pál

A pszichológiai tanácsadó új helyének kiválasztásánál az is fontos szempont volt, hogy az épület fenntartása hosszútávon megtakarítást jelentsen az önkormányzatnak - hangsúlyozta a kerület önkormányzati képviselője.  Bíró Csaba elmondta: megnézték melyek azok az épületek, amelyek felújításra szorulnak, milyen funkciót töltöttek be,  mire lehetnének esetleg alkalmasak. Egy ilyen döntésnél mindig megvizsgálják azt is, hogy megközelíthetőség szempontjából milyen az épület. A Bartók Béla út 12. ideális hely, hiszen közel vannak a buszmegállók, közel van a belváros, ezért esett a választás ennek az ingatlannak a fejlesztésére is. Az önkormányzati képviselő hozzátette: fontos szempont volt az is, hogy a pszichológia tanácsadóban dolgozó szakembereknek megfelelő munka körülményeket tudjon a város biztosítani.

 

Fotó: Tóth Áron

Varga Éva, a pszichológiai tanácsadó és mentálhigiénés gondozó vezető pszichológusa örömét fejezte ki,  hogy nemsokára európai színvonalú körülmények között láthatják el azokat a feladatokat, amelyet az egészségbiztosítási pénztár révén, a város támogatásával működtetnek, jelen pillanatban heti 90 órában. Varga Éva elmondta, hogy a gyermek- és felnőtt pszichiátriai és pszichológiai szakrendelések mellett csoportos terápiára és az önkéntes segítők továbbképzésre is lehetőség lesz a jelenleginél háromszor nagyobb és korszerűbb helyen.

 

FEL