Új feladatokat is ellát a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ

Új telephelyet kapott a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. A székhelyváltásra azért volt szükség, mert az intézmény szeptember 1-jétől újabb feladatot is ellát.

 

 

Békés polgármestere elmondta: az önkormányzat teremtette meg a fizikai körülményeket az intézmény létrehozásához. A több száz négyzetméteres intézményt a volt földhivatal helyén alakították ki.

– Nagyon sokat segítettek a családsegítő munkatársai az igazgató asszonnyal az élen. Több mint egy éve készülnek pályázatokkal a berendezésekre illetve a képzésekre, ezért a megyében elsőként, teljes körű szolgáltatást tudnak ezen a téren nyújtani. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen intézményünk van – tájékoztatott Izsó Gábor.

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ már 2006 óta működik integrált intézményként. 2016-ban a járásszékhely önkormányzataként Békésnek család- és gyermekjóléti központot kellett felállítania a településen. 2018 szeptember 1-jétől pedig óvodai és iskolai szociális segítői tevékenységet kell biztosítaniuk.

– 1000 beíratott gyermekre kellett egy segítőt alkalmazni, ami a Békési Járás tekintetében 5 új kolléga alkalmazását jelentette. A székhely épületünk sok mindent megélt: bővítéseket, valamint a szociális szolgáltatás beindítását, de már nem volt alkalmas arra, hogy az öt új kollégának helyet biztosítsunk – mondta el Kádasné Öreg Julianna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.

Az igazgató hozzátette: a jogszabálytervezetet megvizsgálva már most tudják, hogy 2019-től szociális diagnózis készítésére szakosodott eset-managert is felvesznek.

Megosztás:

Címke: , , , , ,