Új elnök a Békés Megyei Területi Választási Bizottság élén

2017. november 29. 06:30 | behir

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése a november 9-én tartott ülésén (zárt ülésen) egy tagot és két póttagot választott a Békés Megyei Területi Választási Bizottságba.

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

A területi választási bizottság három tagból és két póttagból áll. Személyüket – a területi választási iroda vezetőjének indítványára – a megyei közgyűlés választja meg.

A megválasztott tag – dr. Magyari János - és a két póttag – Wertheim Albert és Kocziha Attila – a választási eljárásról szóló törvénynek megfelelően, a megválasztást követő öt napon belül esküt tettek Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke előtt.

A dr. Kovács Eszter, Haklik Józsefné és dr. Magyari János alkotta választási bizottság 2017. november 20-án ülésezett, amikor is megválasztotta elnökét dr. Magyari János személyében.

További programok »

Békéscsaba

FEL