Új darabbal készül a Gyulai Várszínház

2022. augusztus 4. 19:04 | Vincze Attila

De mi lett a nővel? címmel mutatja be legújabb darabját a Gyulai Várszínház. A teátrum Csehov és Kiss Csaba három utazó, sztorizgató színészről szóló művét augusztus 9-én láthatja a közönség.

A Gyulai Várszínház kamaratermében tartott ízelítőt a mű egyik jelenetéből csütörtökön a darab három főszereplője Győrffy András, Kárp György és Szélyes Ferenc marosvásárhelyi színművészek. Az ezt követő sajtótájékoztatón Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója elmondta, hogy a De mi lett a nővel? című darab a teátrum harmadik bemutatója lesz idén, amely ráadásul teljesen saját fejlesztés, tehát nem koprodukcióban készül. 

– Ez egy kamaradarab, ezért az előadás itt a kamaraszínházunkban lesz egy viszonylag intim térben, nagyon közel lesznek a színészek a nézőkhöz, tehát a színpad előtt játszanak, és ennek következtében nagyon közelről átélheti a néző a színészek játékát, megfigyelheti minden mozdulatukat, arcuk rezdülését – mondta. 

 

A De mi lett a nővel? című darab bemutatójáról szóló sajtótájékoztató a Gyulai Várszínházban. Fotó: behir.hu

 

Béres László erdélyi rendező és a Gyulai Várszínház kapcsolata régre nyúlik vissza, a felek több közös produkciót is létre hoztak már korábban. Kiemelte, hogy Kiss Csaba író bő negyedszázada nyolc Csehov műből dolgozta ki a szóban forgó darab történetét. A gyulai előadás különlegességét az adja majd, hogy az eredetileg fiatal főszereplőkre íródott darabot ezúttal idősebb művészek játsszák majd el. 

– Miközben alaptörténetként három színész utazik, három vidéki csepűrágó, akik a kor egyik mondén alakjának, Bikulina bankárnak a báljára utaznak, tulajdonképpen, hogy teljen az idő, egymást szórakoztatják történetekkel és vissza-visszatér a kérdés, hogy de mi lett a nővel, hiszen alapvetően Bikulina bankár unokahúga, Irina körül járnak a gondolataik – fogalmazott. 

A színdarab premierje augusztus 9-én 19 órától a Gyulai Várszínház kamaratermében lesz, jegyek még korlátozott számban kaphatók. 

 

További programok »

FEL