Ősbemutatóval kezdődik július harmadikán a Gyulai Várszínház nyári évada

2020. június 11. 16:23 | Papp Ádám Sándor

A műfaji sokszínűség jellemzi a Gyulai Várszínház 57. évadának programját, amelyet idén július 3. és augusztus 29. között rendeznek meg – tájékoztatott a csütörtöki tájékoztatón Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Elek Tibor színházigazgató.

Megújult nézőtérrel és színpaddal készült az új évadra a Gyulai Várszínház. A teátrum idei programját a műfaji sokszínűség jellemzi, hiszen Shakespeare-előadásokkal, Erdélyi Héttel, Népzenei és Világzenei Fesztivállal, Jazz Fesztivállal, Márai Sándor Napokkal, történelmi előadásokkal, musicalekkel, operettekkel, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt szóló, hagyományosabb jellegű, de színházi ínyenceknek is kedvére való előadások várják a kultúra szerelmeseit Gyulán.

Az évad július 3-án Acsai Roland Farkasok című drámájának ősbemutatójával indul. A programsorozat augusztus 29-én, a Gyulai Várszínház és a nagyváradi Szigligeti Színház közös Hamlet-bemutatójával zárul.

Elek Tibor igazgató kiemelte: a nemzeti összetartozás éve alkalmából nagy hangsúlyt fektettek a külhoni magyar társulatok és előadóművészek meghívására és több előadással is emlékeznek a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára.

Arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt több ponton módosítaniuk kellett az elképzeléseiken. Példaként említette azt, hogy a Shakespeare Fesztiválon azért lesz csupán négy előadás, mert a jelenlegi korlátozások értelmében nem rendezhető program zárt helyiségekben.

Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt hangsúlyozottan fenntartják a műsorváltozás jogát, hiszen a környező országok járványügyi korlátozásait is figyelembe kell venniük.

Görgényi Ernő polgármester elmondta: örömhír, hogy a járvány ellenére nem szakad meg a több, mint fél évszázados tradíció.

Kiemelte, hogy a nyári időszakban az egyik legközkedveltebb turisztikai attrakció a Gyulai Várszínház programsorozata, amely hozzájárul ahhoz, hogy a fürdővárosba látogatnak nyáron.

További programok »

FEL