Kiemelkedően sikeresen zárult az 58. várszínházi évad

2021. augusztus 19. 19:10 | Erdei-Kovács Zsolt

A Gyulai Várszínház legsikeresebb szezonja ért véget, a június 25-én kezdődött összművészeti fesztiválon összesen 60 program valósult meg. A tavalyi évet is meghaladó nézőcsúcs született és a bevétel is jelentős mértékben meghaladta a 2020-as számokat. Az 55 napon át tartó eseménysort több mint 11 ezren látogatták.

A teátrum művészeti és társadalmi tanácsadó testületének tagjai egyöntetűen azt fogalmazták meg, hogy az idei a várszínház történetének talán leggazdagabb, legszínesebb, legsokoldalúbb, legtartalmasabb évada volt – minderről Elek Tibor, a kulturális intézmény igazgatója adott számot a csütörtökön délután tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, mindez gazdasági, pénzügyi tekintetben is igaz, a nézőszám és a jegybevétel is jelentős mértékben nőtt.

Mint mondta, a szakmai visszajelzések, a kritikák, valamint a nézői visszacsatolások, észrevételek is mind ezt mutatják. A Várszínház a magyar színházi kultúra gazdagságát, sokszínűségét, legkülönbözőbb értékeit szeretné bemutatni a gyulai közönségnek és az ideérkező turistáknak, vendégeknek, illetve a kulturális turizmus híveinek.

– A járvány miatt az 58. évadot rendkívüli körülmények között kellett megszervezni, ez maradéktalanul sikerült, ezért külön gratulálok a Várszínház kollektívájának és igazgatójának – ezt már Görgényi Ernő polgármester mondta, aki azt is kifejezte, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtottak és a megvalósítás rendkívül nézőbarát volt.

A városvezető leszögezte: az intézmény egyik csúcspontját éljük meg most, mivel ez az évad a Várszínház legjobb hagyományait jelenítette meg. A repertoárban mindenki megtalálhatta az ízlésének, hangulatának megfelelőt. A könnyed zenés daraboktól kezdve a tragédiákon és komédiákon át, a monodrámákig nagyon sok mindent, világszínvonalú produkciókat lehetett látni – fűzte hozzá.

Görgényi Ernő végül hangsúlyozta, az Elek Tibor igazgató által kezdeményezett újítások, úgymint az Erdélyi Hét programjai vagy az egy szerző munkássága köré szervezett, épített minifesztivál (az idei évben a Szabó Magda Napok) is nagy sikert aratott, amit tovább kell majd vinni.

További programok »

Gyula

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Július 15-én 20 órától a Gyulai Várszínpadon István Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek “Aranyosra festem” című előadására várják a nézőket. A Halmos Béla emlékére és tiszteletére rendezett esten fellép a Zűrös banda és az Ötödik évszak zenekar is.
2022. július 3. 23:59
FEL