Közel húszezer nézővel zárta az évadot a Gyulai Várszínház

2022. augusztus 18. 17:00 | Szabó Judit

Gozzi: A szarvaskirály című művének a Karinthy Színházzal közös előadásával lezárult a Gyulai Várszínház 59. évada szerdán.

Az idei évadban ugyan tíz előadással kevesebbet láthattak az érdeklődők, ennek ellenére a nézőszám és a jegyek bevétele meghaladta a tavalyi évadot. Az idén ötven programmal készült a teátrum. Három színházi fesztivállal – Shakespeare fesztivál, az Erdélyi hét és a Tamási Áron napok –, két zenei fesztivállal, valamint az Összművészeti Fesztivál programsorozatában hat saját bemutatóval is szórakoztatták a nagyérdeműt. 

– Nemcsak gazdasági, hanem szakmai szempontból is és a közönség visszajelzései alapján a művészi program nagyon eredményes és tartalmas volt. Elnyerte a nézők tetszését – emelte ki Elek Tibor igazgató a csütörtöki évadzáró sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy több telt házas előadással zárult a szezon de volt olyan műsor is, ahová pótszékeket kellett bevinniük.

A fürdőváros alpolgármestere úgy látja, hogy szükség van a művészetre és a színházra. Mint mondta: a populárisabb darabok mozgatják meg a közönséget.  

– Két-három olyan előadást is tudnék ami, ami személy szerint megérintett engem. A Tündöklő Jeromos egy kifejezetten pozitív élmény volt – fejtette ki Kónya István.

A várszínház művészeti és társadalmi tanácsadó testülete az évadzáró testületi ülésén nívódíjak odaítéléséről döntött, amely a város képviselő-testületének jóváhagyása után válik hivatalossá.  Sík Ferenc-díjra Dér Andrást, Havasi István-díjra Márkó Esztert míg Tőze Lajos-díjra Imre Lajost javasolták. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy Elek Tibor megbízatása novemberben lejár. Ekkor majd újra kiírnak egy felhívást, amire ő is pályázni fog.

További programok »

FEL