Ugyanolyanok, mint a nagyok: Vasútmodell kiállítás az állomáson

2018. szeptember 27. 14:02 | Horváth Szabolcs

Elkezdődött a XIV. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé.     Kerítésfestés, kútból folyó víz, megelevenedett baromfiudvar és legelésző tehenek. A békéscsabai pályaudvaron és a Vasutas Művelődési Központban felállított terepasztalokon különleges,…

Elkezdődött a XIV. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé.

 

 

Kerítésfestés, kútból folyó víz, megelevenedett baromfiudvar és legelésző tehenek. A békéscsabai pályaudvaron és a Vasutas Művelődési Központban felállított terepasztalokon különleges, kézzel készített vonatok futnak, amelyek közel kilencvenszeres kicsinyítésben mintázzák a valódi vasparipákat. A miniatűr pályákon többek közt ugyanolyan mozdonyokat találni, mint amelyek régen, a Balatont és környékét járták.

A kiállítás megnyitóján elhangzott: a legkisebbek közül sokakat itt csap meg először a mozdonyfüst illata, így válnak felnőttkorukban igazi vasutassá.

Szombaton úgynevezett "mozdonysimogatóra" várják a résztvevőket a szervezők. A vonatok olyan részeit láthatja a nagyközönség, melyekkel a hétköznapokban biztosan nem találkoznak. Egészen vasárnap estig nézhetik meg a látogatók a terepasztalokat és élethű minivonat másolatokat a Békéscsabai Vasútállomás régi várójában, illetve a néhány száz méterre található Vasutas Művelődési Házban.

 

További programok »

FEL