Túzok Tusa a Körös Maros Nemzeti Parkban

2019. február 3. 12:41 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye idén is meghirdeti Túzok Tusa elnevezésű természetismereti vetélkedőjét az általános iskolák 6-8. osztályos tanulói számára.

A verseny ebben az esztendőben is egy levelező és egy játékos, terepi gyakorlati fordulóból áll. Az idei évben a feladatok „TRÉFÁS TERMÉSZET” témakörben teszik majd próbára a versenyzőket. A döntőbe a levelező forduló után legtöbb pontot elért hat csapat jut tovább, akik mikor máskor, mint április 1-jén, hétfőn, Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban mérik össze tudásukat. Minden döntős helyezett, de különösen a legjobbak, értékes nemzeti parki tárgyi és egyéb nyereményekben részesülnek.
 
A versenyre 3 fős csoportok jelentkezését várják. Nevezési díj nincsen. Egy iskolából, osztályból akár több csapat is nevezhet. Iskolán kívüli (például szülők, szakkörök stb. által koordinált) csoportok is szerveződhetnek.
 
A levelező forduló feladatait itt teszik közzé: www.kmnp.hu. 
 
A levelező forduló feladatainak beküldési határideje: 2019. március 11. (hétfő)
 
A levelező forduló eredményhirdetése a www.kmnp.hu honlapon, a döntőbe jutott 6 csapat elérhetőségein, külön értesítésre kerül: 2019. március 18. (hétfő)
 
A döntő időpontja a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban (Szarvas, Anna-liget 1.):
2019. április 1. (hétfő)
 
Az első forduló feladatai www.kmnp.hu honlapról letölthetőek.
 
A kitöltött feladatlapokat levélben vagy e-mail-ben várják.
A borítékra vagy az e-mail tárgymezőjébe feltétlenül írják rá: Túzok Tusa
 
A feladatlapon fel kell tüntetni az iskolát, az iskola címét, elérhetőségét, kapcsolattartó pedagógus nevét, elérhetőségét, valamint a csapat és a csapattagok nevét, osztályát.
 
Postacím: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Látogatóközpont
5541 Szarvas, Pf. 72
e-mail: korosvolgy@kmnp.hu
 
Bővebb információ a korosvolgy@kmnp.hu e-mail címen illetve a 06/30/475-1789 telefonokon kérhető.
 
 

További programok »

FEL