A tavaszi nyitásra készül a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

2019. február 16. 12:04 | behir

Már csak egy hónap és a téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit látogatói számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén idén is számos újdonsággal készülnek - olvasható a kmnp.hu oldalon.

2019. március 15-én szeretettel várják az érdeklődőket Kikeleti Kapunyitó rendezvényre, melynek keretében, a 9 órai kapunyitást követően 10 órakor ünnepélyesen átadják az Anna-liget tél folyamán elkészült vadonatúj interaktív tanösvényelemeit és bemutatkoznak a park legújabb állatfajai.
 
Napos idő esetén kipróbálható lesz az ország egyetlen, interaktív természetismereti napórája, melynek megismerését izgalmas program keretében szakértő is segíti majd.
 
A rendezvényen vissza lehet utazni a múltba, hogy tanulmányozzák, milyen volt hajdan a fokgazdálkodás. Valódi„árasztásba” fognak majd az Anna-liget vizes élőhelyének szegletében.
 
A családosan vagy csoportban érkezők természetismereti játékokban is kipróbálhatják magukat. Aki szeretné tesztelni ügyesebb-e egy hollónál, vagy hogy milyen nehéz dolog egy igazi fészket megépíteni, esetleg szabadtéri társasjátékban versenyezne társaival, annak már most érdemes bejegyeznie naptárába a sok meglepetést tartogató programot.
 
A tíz új tanösvény elem mellett természetesen az állatpark régi és új lakói is várják már a vendégeket. A legújabb állatfajokkal testközelből és szakvezetővel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
 
A Körösvölgyi Látogatóközpontban szintén március 15-től lesz megtekinthető a „Légivadászok nyomában” című kiállítás. A Herman Ottó Intézet és a Magyar Természettudományi Múzeum szitakötőkről szóló izgalmas anyaga, Danyik Tibor kutató páratlan grafikáival egészül ki.
 
A programokról, nyitvatartási rendről erre a linkre kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők.
 

További programok »

FEL