Tűzifa utalvánnyal támogatja a rászorulókat Herczeg Tamás

2019. január 24. 12:08 | Kovács Andrea

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő százezer forint értékben tűzifa utalványokat adott át Varga Évának, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetőjének. Az utalványokból a rászorulók tűzifát és biobrikettet vásárolhatnak az egyik békéscsabai tüzépen.

 

 

Békéscsaba önkormányzata 2018-ban 4,5 millió forintot különített el szociális tüzelő vásárlására. A rászorulók háztartásonként évente két alkalommal igényelhetnek támogatást 5 mázsa tüzelőanyag vásárlására. Az idei tél talán most mutatja legzordabb arcát, így az eddigieknél is nagyobb figyelmet kell fordítani azokra, akik anyagiak híján nehezebben tudják megoldani otthonuk fűtését – hangsúlyozta Herczeg Tamás. Az országgyűlési képviselő hozzátette: ezért is döntött úgy, hogy a rászoruló családok támogatására tűzifa vásárlási utalványokat ajánl fel, melyek összértéke százezer forint.

A támogatásnak köszönhetően 20 család kaphat 5 ezer forintos utalványt, amelyből a  Repcsi tüzépen 3-4 napi fűtésre elegendő tűziga vagy biobrikett vásárolható.  Egy utalvány körülbelül 1,3 mázsa tűzifára vagy 5 zsák biobrikettre váltható be – tájékoztatott a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője. Varga Éva azt is elmondta: a hideg idő beálltával megemelkedett a támogatások igénylése. A Fövenyes úti, illetve a központi telephelyükön havonta közel ezren kérnek valamilyen segítséget nehéz életkörülményeik miatt.

 

További programok »

FEL