Huszonnégy új lakóhely a hajléktalanoknak

2018. január 30. 10:31 | Papp Ádám Sándor

Kilenc konténert telepítettek le a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán, kedden reggel. Ezzel a közel 30 millió forintos beruházással huszonnégy hajléktalan személynek biztosított szálláshelyet a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ.

A békéscsabai önkormányzat segítségével alakulhatott ki a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán a kilenc konténerből felépülő lakórész - fogalmazott a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. Kedden reggel telepítették azokat a mobil létesítményeket, amelyeket hármas blokkokba rendezve alakítanak ki. Egy blokkban két szállókonténer összesen nyolc személyt fogadhat, valamint egy fürdőszobát is tartalmaz illemhelyiséggel együtt. Jelenleg ez a kilenc konténer a férfi részleget jelenti, amely összesen huszonnégy személynek jelenthet szállást, azonban tervben van egy nyolc főt befogadó női blokk létrehozása is – tájékoztatott Varga Éva. Mint mondta: előtérbe helyezték az esélyegyenlőséget, a három blokk közül az egyiket úgy alakították ki, hogy teljesen mozgáskorlátozott lakórész legyen. A létesítmények teljesen hőszigeteltek (-10 fokban 25 fokra lehet felfűteni - a szerk.), valamint  a konténerekbe bekötik az elektromos áramot is.

A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője hangsúlyozta, hogy a konténerek letelepítése után, már csak a belső tér rendezése, tehát az ágyak, szőnyegek, szekrények elhelyezése van hátra. Varga Éva azt is elmondta, hogy két-három hét múlva már be is költözhetnek a lakók.

 

A konténerek letelepítéséről készült felvételek: 

 

 

További programok »

FEL