Megyei hajléktalan sportnapot rendeztek Békéscsabán

2022. október 4. 16:55 | Vincze Attila

Megyei sportnapot szervezett kedden a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a hajléktalanok számára. Az öt versenyszámból álló megmérettetés elsősorban a közösségépítésről és a megyében működő hajléktalanokat ellátó intézmények tapasztalatcseréjéről szólt.

Darts, sakk, asztalitenisz, magyar kártya, és lengőteke – ezekben a versenyszámokban mérhették össze tudásukat a Békés megyei hajléktalanellátással foglalkozó intézmények ellátottai kedden a békéscsabai Tréning Centerben.

Az eseményt szervező Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője a behir.hu-nak elmondta, hogy 2008 óta immár 14. alkalommal hívták életre a rendezvényt. Varga Éva kiemelte, hogy minden évben másik város látja vendégül ilyenkor a hajléktalan versenyzőket, akik előzetesen egy saját selejtezőn vesznek részt, úgy indulhatnak el a megyei sportnapon. Mint fogalmazott, az ilyen és ehhez hasonló összejöveteleknek a szórakozáson felül közösségépítő erejük is van. 

– Az ellátottak ilyenkor meg tudják élni a valahová tartozást, a nyertes helyzeteket, az "én is képes vagyok rá" érzést, és ez a mindennapok során is lendületet tud adni. A sportnapnak nagyon sok hozadéka van a velük való szociális munkában is – magyarázta.

Az intézményvezető hozzátette, hogy mivel hajléktalanellátás Békés megyében csak négy településen működik – Orosházán, Békésen, Gyulán és Békéscsabán –, így ezek az alkalmak azok, amikor a szakemberek össze tudnak jönni és meg tudják beszélni, ki milyen problémákkal küzd a saját területén. 

Az eseményt egy közös ebéd, valamint eredményhirdetés zárta, ahol a legtöbb érmet nyert intézmény egy vándorkupát is hazavihetett.

További programok »

FEL