Ruhák, játékok és segítő kezek az Adománypontban

Több mint két éve nyitotta meg újra kapuit a Családsegítő Szolgálat és Adománypont a Lencsési-lakótelep Fövenyes utcai épületében. Az épületben korábban is folyt egy ideig hasonló tevékenység. Az újranyitás óta eltelt időszak tapasztalatait csütörtökön összegezték az intézmény szakemberei.

 

 

Bő két éve ruhákkal megrakodva várják a polcok a betérőket a Fövenyes utcai Adománypontban. A város korábbi szociális tanácsnoka úgy látja, volt értelme anyagi és humánerőforrást áldozni a szolgáltatás újraindítására, hiszen évente nyolcezer látogatást regisztrálnak az itt dolgozók. Herczeg Tamás elmondta, egyre több területen tudnak itt segítséget nyújtani a tárgyi adományokon kívül is.

A városrész önkormányzati képviselője kiemelte, hogy akár munkába álláshoz is tudnak tanácsot adni, a gyerekek pedig társasjátékozhatnak, illetve az internet-hozzáférés is biztosított a látogatók számára. Dr. Ferenczi Attila szerint a Lencsési-lakótelepen működő intézmény egyedülálló a megyében.

Az intézmény vezetője több sikertörténetről is beszámolt. Ilyen volt például, amikor olyan családon tudtak segíteni, akik épp a baba születésekor költöztek Békéscsabára, és az otthonukat a védőnő még nem találta megfelelőnek ahhoz, hogy a kórházból hazaengedhesse az újszülöttet. Varga Éva elmesélte, hogy a lakosságnak köszönhetően nagyon hamar babakocsit, kiságyat, fürdetőkádat és babaruhákat tudtak számukra biztosítani.

Az Adománypont továbbra is várja a feleslegessé vált ruhaneműket, játékokat, lakásfelszerelési tárgyakat felajánlókat, valamint a szolgáltatások iránt érdeklődőket kedd kivételével minden munkanapon a Fövenyes utca 1/A szám alatt.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,