Ne csak karácsonykor jusson eszünkbe, hogy adományozzunk

2023. december 28. 14:06 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Bár jellemzően a karácsonyi időszakban adományoznak a legtöbben, de vannak, akinek az év minden napján nagy segítség lehet egy-egy még használható ruhanemű. A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Adománypontja nemcsak az ünnepek közeledtével áll nyitva, hanem az év szinte minden napján várja a rászorulókat és az adományozókat is.

A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ látókörében jelenleg mintegy 500 család van, akiknek segítségre van szükségük a mindennapokban. A központ elsősorban a békéscsabaiak adományaiból működteti immár évek óta a Fövenyes utcán azt az Adománypontot, ahová a rászorulók betérhetnek egy-egy ruhaneműért, tisztálkodószerért, esetleg háztartási cikkekért, még kisebb bútorokért is.

– Békéscsaba lakosságának is nagyon nagy köszönettel tartozunk, mert rendszeresen hoznak nekünk babaápolási terméktől a ruháig, a felnőtt holmikig mindent.  Amiből viszont mindig szűkösen vagyunk az a férfi ruházat: cipő, kabát, nadrág – öltönyünk, nyakkendők, ingünk rengeteg van – de pulóver, kabát, sapka, sál kellene a férfiaknak meg főleg cipő, inkább téli, meleg lábbelik – hangsúlyozta a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. Varga Éva hozzátette: az adománypont munkatársai mindig figyelnek arra, hogy rendkívüli esetben tudjanak biztosítani akár egy teljes babakelengyét kisággyal, vagy fel tudjanak szerelni egy teljes háztartást alapszinten. Volt rá példa, hogy egy tűzesetet követően egy család a központ adománypontjának köszönhetően tudta csak újrakezdeni az életét – mondta el az intézményvezető. Hozzátette: ezért is fontos, hogy ne csak karácsonykor jusson eszébe az embereknek, hogy élnek náluk szerényebb körülmények között is családok.

A Fövenyes utcai Adománypontba keddenként fél 9-től délig, valamint 13 és 16 óra között, illetve péntekenként fél 9 és dél között várják az adományokat, előzetes telefonos egyeztetést követően. Az Adománypont telefonszámát és minden szükséges információt a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ internetes oldalán találják meg.

További programok »

FEL