Tűkön ülve várják a szerdai kupadöntőt a megyeriek és a ladányiak

2022. május 24. 17:06 | Hidvégi Dávid

A Megye I listavezetője, a Körösladány MSK a Megye II/A csoportjának második helyezettjét fogadja szerdán a Kórház utcai stadionban a Békés Megyei Kupa döntőjében.

Pénteken a Grosics Akadémia műfüves pályáján tréningeztek a Körösladány MSK játékosai. A csapat magabiztosan nyerte meg a megyei elsőosztályt és szeretné elhódítani a megyei kupa serlegét is szerdán a Mezőmegyer ellen.

– Az egész csapat várja már a szerdai meccset, amely bent lesz a Kórház utcai a stadionban. A játékosaink nagy része Békéscsabán nevelkedett, így mindenkinek jó érzés, hogy ott játszhat egy döntőt, sok néző előtt. Mindenképpen nyerni szeretnénk – mondta a ladányiak egyik játékosa, Ruzsa Zoltán.

Ekker Attila és Futaki Krisztián 2021. áprilisában vették át a Körösladány MSK irányítását azzal a céllal, hogy rögtön visszajuttassák az együttest az NB III-ba. Az észak-békésiek 82 megszerzett egységgel és 24 pontos előnnyel vezetik a Megye I felsőházát a Gyula Termál előtt egy fordulóval a vége előtt. A feljutásról rájátszás dönt, ahol a Megye I bajnokcsapatai találkoznak.

– A szezon elejétől kezdve folyamatosan meccsről-meccsre építkezünk. Most is fontos, hogy élesen tartsuk a csapatot. Folyamatosan készülünk az osztályozóra, hiszem nem lehet úgy egy rájátszásra készülni, hogy csak napokkal előtte tréningezünk. Tudjuk, hogy a sikeres osztályozó nélkül semmit sem ér a szezonunk, így mindenféleképpen győzelmet akarunk, mert ha nem sikerül, akkor elhalványul a szezonunk. Ugyanakkor utóbbira gondolni sem akarunk, hiszen a célunk az, hogy a bajnoki cím és a kupagyőzelem után eredményesen vívjuk meg az osztályozót és feljussunk NB III-ba, amiért mindent megteszünk – hangsúlyozta Futaki Krisztián.

A trénerek egyenrangú partnerként, vezetőedzőként irányítják a csapatot, közösen hozzák meg a döntéseket az összeállításról és a taktikáról. A klub már készül arra, hogy sikeres rájátszás esetén megerősítse a csapatot.

– Nagyon egyben van a brigádunk. Ahogy ősztől építettük ezt az egész dolgot, látszott, hogy mennyivel jobbak voltunk már a következő tavasszal. Azt gondolom, hogy a játékosok nagy része szeretné vállalni az NB III-at. Szeretném, ha tiszteletben tartaná a vezetőség (velünk együtt) azt, hogy, aki igazán szeretné, megkapja a lehetőséget. Ugyanakkor óhatatlan a nagy különbség a megyei első osztály és az NB III között. Fontos, hogy éreztessük a csapattal, hogy fontos nekünk az osztályváltás és a játékosok hosszabb távon tervezzenek a harmadosztályban. Nyáron 3-4 játékost viszont biztosan igazolnunk kell – fogalmazott az együttes másik vezetőedzője, Ekker Attila.

 

A mezőmegyeriek városi derbivel hangoltak

A Mezőmegyeri SE vasárnap a Békéscsabai MÁV FC pályáján vendégeskedett. A kupadöntő másik résztvevője a Megye II/A csoportjának második helyén áll 62 egységgel, egy ponttal lemaradva a Végegyházi SE mögött.

– Tavaly bajnokként kerültünk fel. Ismerve ezt az osztályt, magunkat pedig nem lenézve erős középcsapatnak gondoltam együttesünket. Ahogy jöttek a meccsek egyre jobb teljesítmény nyújtottunk, ekkor azt mondtam akár a dobogóra is odaérhetünk. Az, hogy még két fordulóval a vége előtt egy ponttal vagyunk a Végegyháza mögött, egyszerűen emberfeletti. Ezek a fiúk a második félidőben nagyot küzdöttek, és olyan csapatként funkcionálnak egész évben, ami megsüvegelendő – mondta Nyúl Gábor, az együttes rutinos középpályása, aki már mind a hét osztályban betalált.

A szünetben még 2–0 volt az állás, azonban a Mezőmegyer a második félidőben megfordította a meccset és 3–2-re győzött. Az együttes a szezon előtt az első három hely valamelyikét célozta meg, így nem búslakodik, ha esetleg nem sikerül a bajnokság megnyerése. A csapat ezen a meccsen már a kupadöntőre is készült.

– Kicsit mentálisan kell a fejekben rendet rakni, nem is lesz más célunk a héten. Még kedden összejövünk és taktikai elemeket gyakorlunk a táblán. Nem megyünk feltartott kézzel, aki engem ismer az tudja ezt, főleg a játékosaim. Én mindig azt mondom, hogy ott a 90 perc, ezalatt kell megmutatni, hogy ki olyan, aki erre a szintre való. Ha jobb az ellenfél, akkor gratulálunk, fejet hajtunk. A Körösladány jóval erősebb játékosállománnyal rendelkezik, magasabb szinten játszik, így megérdemelten van ott a döntőben – mondta a találkozó előtt Zsiros György, a Mezőmegyer vezetőedzője, aki trénerként már nyert Békés Megyei Kupát a Vésztői SE vezetésével 2012-ben, amely után csapatával eljutott a Magyar Kupa főtáblájára is.

A Mezőmegyer már a döntőbe jutással is nagy sikert ért el, hiszen ősszel szerepelhet a Magyar Kupa főtábláján. A Békés Megyei Kupa döntője szerdán 19 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

További programok »

FEL