Tudományos tanács alakult a kormányhivatalban

2019. július 10. 10:16 | behir.hu

A tudományos tanács legfontosabb célja a közjó és a megye lakosságának szolgálata – hangsúlyozta a Békés megyei kormánymegbízott az alakuló ülésen.

A grémium tisztségviselői és a munkát segítő, felkért tanácsadók átvették megbízóleveleiket a kormányhivatal Tomcsányi termében megrendezett alakuló ülésen. A tanács működésével a kormányhivatal tudományos értékeinek feltárását, a tudományos eredmények gyakorlatba ültetését és a felhalmozott ismeretanyag, tudás összegzését is szolgálja – hangsúlyozta Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. Kibontakozási lehetőséget, perspektívát biztosít a kutatás és a tudományos munka iránt elhivatott kollégáknak, segíti a különböző szervezeti egységek, főosztályok, osztályok együttműködését, így erősíti az integrált hatóság elvét – derült ki a kormánymegbízotti kabinet közleményéből.

A kormánymegbízott felkérése alapján a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsa tudományos kutatások koordinálását támogató alelnöki feladatait dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora látja el. Tanácsadóként segíti a tudományos tanács munkáját dr. Antal Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának általános alelnöke, dr. Futó Zoltán, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar dékánja, dr. Vincze Gábor, a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezete elnöke és a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának dékánja, dr. Párducz László, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének elnöke, dr. Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Egyetem Orosházi Központjának igazgatója, Gazsó Tibor, a Gál Ferenc Főiskola stratégiai főigazgatója és dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója. A tudományos tanács ügyvezető alelnöke dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, titkára Károlyi András lett. A tanács tagjai önként, díjazás nélkül végzik tevékenységüket.

A kormányhivatal tudományos tanácsa az MTA érvényes tudományterületi besorolásához igazodóan négy fő tudományterület – társadalomtudományok, agrártudományok, orvosi tudományok, valamint műszaki tudományok – kutatásait karolja fel. A négy fő tudományterületen belül 8 albizottságra és 16 szekcióra tagolódik a tanács. Az elért eredményeket a tagok, kutatók konferenciákon ismertetik, szakfolyóiratokban publikálják és a kormányhivatal is létrehoz erre a célra egy online felületet.

További programok »

FEL