Tudomány, kultúra és sport az I. Cool Tour Ifjúsági Nap középpontjában

2023. szeptember 27. 18:24 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal hívták életre a Cool Tour Ifjúsági napot Békéscsabán, szerdán. A város diákjai a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán tudományos, kulturális és sport témákban hallgathattak meg előadásokat országosan ismert személyiségektől.

A Rákóczi Szövetség, a Magyar Kereszténydemokraták Szövetsége, a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Gál Ferenc Egyetem hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezte meg az ifjúsági programot Békéscsabán. A város felsőoktatásban tanuló hallgatói és a középiskolák diákjai a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán tudományos, kulturális és sport témákban hallgathattak meg előadásokat országosan ismert személyiségektől.

– Olyan közismert egyéneket kértünk fel az előadások megtartására, akik jól reprezentálják az adott terület fontosságát, szépségét és érdekességét. Van olyan, akinek kifejezetten békéscsabai kötődése is van. Minden adott ahhoz, hogy a békéscsabai, de akár a többi karunk hallgatói számára is példaként szolgáljanak – hangsúlyozta Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora. 

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke szerint a program nem csupán a fiatalok ismereteit bővíti, hanem a személyiségüket is formálja.

– Nem csak az ismereteiket növeli egy-egy ilyen alkalom, hanem személyiség formáló is. Erre szükség van, hiszen egy olyan furcsa világban élünk, ahol a társadalmi-, a személyi válság társulva gazdasági, pénzügyi és a háború miatt biztonsági válsággal is, egy ilyen világban erős emberekre van szükség – emelte ki Harrach Péter.

Az első Cool Tour Ifjúsági Napon több száz helyi diák vett részt, így a szervezők a tervek szerint a jövőben is megrendezik majd a programot.

További programok »

Itthon

FEL