Továbbra is Szente Béla áll a Kulturális Központok Országos Szövetségének élén

2019. október 17. 17:13 | behir

A Kulturális Központok Országos Szövetsége október 16-án, Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban tartotta őszi országos közművelődési konferenciáját és tisztújító közgyűlését.

A több mint két évtizede működő – az ország 75 legjelentősebb városi kulturális intézményét összefogó és képviselő – országos hatókörű, reprezentatív szakmai szervezet elnökévé immár harmadízben Szente Bélát, a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóját választották.

Szente Béla a behir.hu kérdésére elmondta, hogy a szövetségben segítik egymás működését a kulturális központok. Az elmúlt időszakban például a befogadó színházi tevékenységre, illetve a bérkérdésekre fektették a hangsúlyt. A továbbiakban céljuk, hogy minél nagyobb hangsúlyt kapjanak a közösségteremtő helyi értékek.

A Kulturális Központok Országos Szövetsége elnökségének soraiba a tagság az intézményi igazgatók köréből további négy, elismert közművelődési szakembert delegált: alelnökként továbbra is bizalmat kapott Neveda Amália (Veszprém) és Szűcs Ferenc (Budapest), elnökségi tagként Csengei Ágota (Keszthely), valamint a korábban ellenőrző bizottsági tagként résztvevő Mátyás Zoltán (Tiszaújváros).

A három évre megválasztott vezetőtestület elsődleges céljának fogalmazta meg a felelősség szem előtt tartását, a folyamatos információcsere és tudásmegosztás által a kulturális központok, közművelődési intézmények szakmai fejlődésének segítését, a minőség magas szintű biztosítását, valamint az intézményi hálózat hatékony érdekképviseletét.

FEL