Továbbra is meccs nélkül: Elmaradt a Békéscsabai KK csütörtöki mérkőzése

2021. április 16. 18:12 | Hidvégi Dávid

Elmaradt a Békéscsabai KK csütörtök esti hazai mérkőzése a kosárlabda NB II keleti csoportjának rájátszásában! A piros-fehérek ellenfele a DEAC Campusfesztivál lemondta az összecsapást, amelynek sorsa egyelőre kérdésessé vált.

A bajnokságban 4. helyen álló DEAC Campusfesztivál együttese nem utazott el Békéscsabára, miután a csapat játékosai megkapták a koronavírus elleni védőoltásokat – tájékoztatott a Békéscsabai KK vezetőedzője.

– A járványhelyzet miatt valamennyire érthető, hogy el kell halasztani ilyenkor a mérkőzést. Sajnos teremproblémákkal küzdünk, ezt nekik is elmondtam. Három hetet csúszunk a rájátszásban, mivel minden csapathoz alkalmazkodtunk. Elmondtam a szövetségnek, hogy nem szeretnénk hátrányba kerülni azután, hogy minden csapattal rendesek voltunk. Egyelőre függőben van a DEAC elleni meccs. Talán a bajnokság végén pótoljuk majd, nem tudjuk még pontosan, hogy mi lesz vele – fogalmazott Jancsika Árpád. Hozzátette: az egyhónapos kihagyás miatt szinte lehetetlenné vált átmenteni az alapszakaszban megszerzett formát a rájátszásra.

 

(Fotó: Bagi József/behir.hu)

 

A tabella 2. helyén álló Békéscsabai KK a rájátszásban még nem játszott egy találkozót sem. Különböző okokból eddig a csapat összes mérkőzése elmaradt. A csapat az alapszakaszban zsinórban 11 mérkőzést nyert meg, legutóbb pedig a BKG-PRIMA Akadémia Debrecen ellen lépett pályára tétmérkőzésen még március 13-án.

– Nem könnyű ehhez alkalmazkodni, hiszen a Nyíregyháza elleni mérkőzésre való felkészülésünkhöz tökéletes lett volna ez a meccs is. Már négy hete nem játszottunk mérkőzést, így nagyon hiányzik a játék. Elég bonyolult a helyzet, de igyekszünk edzésen minél több meccs szituációt modellezni és felkészülni a Nyíregyháza elleni mérkőzésre, attól függetlenül, hogy elmaradt a DEAC elleni meccs.

A viharsarkiak először április 23-án, pénteken lépnek pályára a tabellát vezető Nyíregyháza otthonában, amely a feljutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés lesz. Jancsika Árpád tavasszal már biztosan nem számíthat Gura Norbert játékára, akit a napokban megműtöttek a keresztszalag-szakadása után, illetve Vágvölgyi Ádámra, aki az elkövetkező időszakban a családjára és a munkájára szeretne koncentrálni.

További programok »

FEL