Újabb kulcsfontosságú győzelmet szerzett a Békéscsabai KK a rájátszásban

2021. május 21. 14:43 | Hidvégi Dávid

A piros-fehérek ezúttal a szomszéd rivális Békési SZSK U23-as csapatát fogadták az NB II keleti csoportjának rájátszásban. A Békéscsabai Kosárlabda Klub mindenképpen győzni akart a találkozón, hiszen az első két helyen szeretne végezni, hogy részt vehessen a bajnoki címért és a feljutásért zajló keresztjátékban.

A Békéscsabai KK négy mérkőzéséből hármat megnyert az NB II keleti csoportjának rájátszásában. A fehér mezben pályára lépő együttes csütörtök este azzal a Békéssel játszott, amellyel szemben az egyetlen vereségét szenvedte a play-offban, még május 6-án. A csapat akkor úgy kapott ki 97–84-re, hogy az ellenfél az első negyed után már 41–12-re vezetett.

– Nem játszottunk jól és okosan, viszont nagyot küzdöttünk. Az egész meccsen nagyon jól ment a védekezés. Azt tudni kell, hogy két hete játszottunk a Békés ellen, talán ugyanezzel a kerettel. Akkor kikaptunk, már harminc pont is volt közöttünk, végül tizenöt lett a vége, de nagyon sima meccs volt. Most fölszívtuk magunkat, készültünk belőlük és küzdöttünk ellenük. Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, mert a kritikus pillanatokban mi hoztuk meg a jó döntéseket – mondta a mérkőzés után Vágvölgyi Ákos, a csabaiak játékosa.

A Békéscsaba ezúttal sokkal kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtott, az első negyedben 19–16-os vezetésre tett szert, majd a második 10 percben mindkét együttes 19 pontot szerzett. A nagy szünet utáni első negyedet a Békés nyerte 22–16-ra. Az utolsó játékrészben ismét a házigazda volt a jobb, hárompontos hátrányból megfordította a mérkőzést és 79–75-re diadalmaskodott.

– Nagyon keményen védekeztünk, ahogyan ők is. Nagyon ügyesen váltogatták meg a védekezésüket, amihez nehéz volt alkalmazkodni, de szerencsére nálunk vannak olyan rutinos játékosok, akik ezt megoldották. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen aki pályára lépett, az szívét-lelkét beletette a mérkőzésbe. Talán ez volt a kulcs: mi csapatként küzdöttünk, mindenki békéscsabai. Talán már együtt dobban a szívünk azért, hogy legalább játszhassunk a keresztjátékban a feljutásért, az NB I/B-ért – fogalmazott a hazaiak vezetőedzője, Jancsika Árpád.

A jelenleg második helyen álló BKK legközelebb szombaton lép pályára idegenben, Debrecenben, a negyedik pozíciót elfoglaló DEAC Campusfesztivál ellen.

Amint véget ér a csoport rájátszás, a keleti, a nyugati és a két középső csoport első két helyezettje játszik a feljutásért. A rájátszás (keresztjáték) első fordulójában a négy első helyen végzett csapat egy-egy második helyen végzett csapattal kuparendszerben (oda-vissza) dönti el a továbbjutást. A négy tovább versenyző csapat háromnapos tornán körmérkőzéssel dönti el a helyezések sorsát és a bajnoki címet. A bajnokság első helyezett csapata a 2021/2022-es szezonban az NB I/B zöld csoportjában indulhat.

További programok »

FEL