Tovább fejlesztették Telekgerendás csapadékvíz-elvezető rendszerét

2021. december 1. 15:28 | Vincze Attila

Átadták Telekgerendás belterületi csapadékvíz-elvezető rendszerének legújabb elemét szerdán. A mintegy 200 millió forintos beruházás több mint 3 km hosszan biztosítja a településen a csapadékvíz megfelelő elvezetését. A fejlesztéssel a helyiek életminősége is javul majd.

A beruházást bemutató tájékoztatón Telekgerendás polgármestere elmondta, hogy az elkészült projekt nagyon fontos a település biztonságának szempontjából. A kivitelezéssel ugyanis hosszútávra megoldódtak a község csapadékvízelvezetési gondjai.

– A fő nyomvonalakon, ahol eddig problémáink voltak, azok megoldódtak. A lakosoknak is nagyon fontos fejlesztés ez, hiszen ők már átéltek sok mindent ezen a településen, és most egy kicsit megnyugodhatnak, mert reményeik szerint ez a biztonsági rendszer a funkcióját jól el fogja majd látni – fogalmazott Ránkli Ferenc.

A hét hónapig tartó beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban jött létre. A Békés Megyei Önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy ezzel a fejlesztéssel együtt mintegy 619 millió forint érkezett az elmúlt években a településre, ebből hét projektet valósított meg a telekgerendási önkormányzat.

– Akkor tudjuk elérni azt, hogy egy település megtartsa a lakosságát, ha az elérhető szolgáltatások színvonala hasonló a megyeszékhelyéhez vagy a járási székhelyek városaihoz. Ehhez viszont az kell, hogy például a csapadékvíz ne öntse el a települést, a belvíztől ne vizesedjenek a falak, és az iskolai, óvodai, egészségügyi szolgáltatások színvonala hasonló legyen – részletezte Zalai Mihály.

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az ilyen és ehhez hasonló projektek a helyi sajátosságok miatt a megye településein nagyon fontos szerepet játszanak. Herczeg Tamás kiemelte, hogy összesen 3250 méter hosszúságú csapadékvíz- elvezető árok készült el, de napirenden van a helyi szennyvízhálózat kiépítése is.

– Azt az ígéretet tehetjük, hogy a szennyvízelvezetéssel kapcsolatban is várható a közeljövőben olyan döntés, amely a kistelepülések számára megnyugtató megoldást hoz, és a szennyvízelvezető hálózatok Békéscsaba környezetében bővülni fognak – mondta.

A telekgerendási beruházást végül ünnepélyes szalagátvágással adták át a helyiek számára.

További programok »

Önkormányzati hírek

Átvette megbízólevelét Szarvas Péter polgármester – galériával

A Helyi Választási Bizottság elnöke a június 9-i önkormányzati választás eredményének megfelelően átadta megbízólevelét Békéscsaba polgármesterének szerdán. Szarvas Péter – aki immár 10 éve vezeti a települést – október elsején veheti fel az újabb öt évre szóló mandátumát.
2024. június 19. 12:00
FEL