Tovább bővül Békésen a szélessávú internet-elérés

2023. január 11. 17:53 | behir.hu

Az optikai hálózatot a településen szakaszosan, több lépcsőben adják át.

– A megkezdett munkálatok nyomán számos utca bekapcsolódhat a rendszerbe. Az idei esztendőre tervezett fejlesztések egyfajta nyitányaként városunk több pontján így Újváros, Bánhida, Hatház utcáiban földmunkálatok kezdődtek az elmúlt hetekben. Ezek célja a szélessávú internethez szükséges optikai kábelrendszer telepítése – osztotta meg közösségi oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Mint írta, az optikai hálózatot a településen szakaszosan, több lépcsőben adják át.

– A jelenleg is nagy hatékonysággal működő szélessávú hálózat a Key Telecom Kft. uniós pályázata által valósulhat meg 2023-ban. A már meglévő infrastruktúra folyamatos fejlesztése által a most sorra kerülő területeken is elérhetővé válik a gyorsabb, terhelhetőbb internetszolgáltatás a Key Telecom Kft. hálózatán keresztül – ismertette a városvezető.

Forrás: FB/Kálmán Tibor

További programok »

Ipar

Brassóban jártak a magyar vendéglátóipari szakemberek

A napokban 14. alkalommal rendezték meg Brassóban a GastroPant, Románia egyetlen nemzetközi sütőipari, cukrászati, fagylalt- és vendéglátóipari szakmai kiállítását. A találkozón kilenc magyarországi vállalkozás és két szakmai szervezet mutatkozott be.
2023. március 30. 14:24
FEL