Története egyik legnehezebb évén van túl a Torna Club Békéscsaba

2021. január 1. 12:41 | Hidvégi Dávid

Története egyik legrosszabb évén van túl a Torna Club Békéscsaba, miután a koronavírus-járvány nagyban befolyásolta versenyzői szereplését. Makra Noémi és Szujó Hanna nem lehetett ott a Mesterfokú Tornászbajnokságon, így a csabai egyesület először nem képviseltette magát a rangos viadalon.

A Torna Club Békéscsaba fiatal versenyzői továbbra is edzhetnek, de tavasszal a járvány első hullámában ezt nem tehették meg. A sportolók, akkor otthoni, szinten tartó edzésekre tértek át, de a szerek hiányában nem tudtak felkészülni a versenyekre. A tornászok nyáron visszatérhettek és készültek az őszi szezonra.

– Az őszi szezonban volt már két forduló, de tavasziak elmaradtak, így a négyből csak kettő lett megtartva. Elég sikeresen szerepeltek a lányok, szépen helytálltak. Voltak kisebb nagyobb rontások, de ez mindig benne van a pakliban. Mindent megtanultak és kihoztak a versenyből – mondta klub egyik edzője, Vastag Levente.

A klub elnöke hangsúlyozta, hogy egy rendhagyó és nehéz éven vannak túl. Fóri Márta kiemelte: az utánpótlás-nevelést nagyban befolyásolja a jelenlegi helyzet, hiszen nem tudnak toborozni. A torna pedig egy olyan sport, amit legkésőbb 6 éves korban el kell kezdeni.

– Példa nem volt még arra, hogy a békéscsabai klub ne vegyen részt az év a legrangosabb versenyén, a Mesterfokú Tornászbajnokságon. Eljött ez az idő is, sajnos nem tudtunk részt venni ezen a versenyen, sem csapatként, sem pedig egyéni versenyzőkkel. Az egyik legsikeresebb és legeredményesebb versenyzőnk Makra Noémi két nappal a verseny előtt elkapta a vírust hetekre karanténba kényszerült, amely miatt Szujó Hannának is karanténba kellett vonulnia. Mind a ketten ott lettek volna a megmérettetésen.

Azzal, hogy Szujó Hanna és Makra Noémi kihagyta Mesterfokú Tornászbajnokságon nem vettek részt, nem tudták kvalifikálni magukat a december végén megrendezett Torna Eb-re. A magyar együttes a kontinensviadal csapatversenyében bronzérmet nyert, emellett a versenyzők a szerenkénti finálékban pedig további három medált gyűjtöttek. A csabai klubnál a kisebb korosztályok az iskolai téli szünetben nem edzenek, míg a nagyobbak a két ünnep között is tréningeznek.

További programok »

FEL